Laatste nieuws!!

We hadden ons in geschreven, maar door omstandigheden in het werk hebben we ons voor 2013 afgemeld

15 september 2012: finish Duchenne Heroes in Park Brakkestein Nijmegen

We hebben van de week al besloten dat we de laatste dag de route van de 100 km willen gaan fietsen. Op vrijdagavond krijgen we te horen dat die nog best pittig is en dat we uiterlijk om 14.30 uur in Nijmegen bij het verzamelpunt worden verwacht. We maken ons op voor een pittige dag fietsen met veel snelheid. Dat gaat ons, Frans, Vincent en ik, gelukkig goed af. We beginnen de dag met veel mooie paden door het bos waar we snelheid kunnen maken. Het venijn zit hem vandaag in de staart. Voor Groesbeek duiken we het Reichswald. Dat staat altijd garant voor pittige klimmetjes en leuke afdalingen. Daarna is de vaste route van Groesbeek een peulenschil. We melden ons na 102 km om 14.00 uur bij het verzamelpunt. Zelfs nog even tijd om wat te drinken en te kletsen met andere heroes.

Onder politiebegeleiding maken we een 10 km lange ereronde door Nijmegen. Het hoogtepunt is natuurlijk als we aan het einde daarvan Park Brakkestein binnen rijden. Daar staan ruim 1000 toeschouwers ons op te wachten. Vanaf de ingang van het park rijdt Sam met ons mee. Dat maakt het toch allemaal wel weer heel erg speciaal. Je voelt hier waar je het allemaal voor doet. We zijn blij dat het erop zit, trots op onze prestatie. Dat geldt voor zowel het fietsen als voor het verzamelen van het sponsorgeld.

 

Als alle fietsers op het podium staan wordt het totaalbedrag wat we met z'n allen bij elkaar hebben gefietst bekend gemaakt. 1,1 miljoen euro! Allemaal bedoeld voor het broodnodige onderzoek naar de ziekte van Duchenne.

Filmpjes van de hele week zijn hier te zien.

We willen via deze weg ook nog één keer al onze sponsors bedanken. Onze belangrijkste sponsors zijn:

Maar natuurlijk zijn we ook alle andere sponsors niet vergeten. Iedereen die heeft bijgedragen aan onze deelname van Duchenne Heroes BEDANKT!     


Laatste loodjes met het (klim)venijn in de staart.
Eindelijk! De grote dag: feestelijk, bijzonder en emotioneel. Dat merken we al aan de sfeer als iedereen ’s ochtends z’n tentje uit kruipt. Maar eerst nog even flink fietsen!
Het begint met een mooie warming-up, namelijk de ‘nieuwe’ mountainbikeroute van Bergen. Tot het eerste checkpoint fietsen we door bossen en over heuvelachtige onverharde paden. We volgen lange tijd de Maas en rijden dan via een landweg het Duitse Reichswald in. In het oostelijk deel van het Reichswald beklimmen we meerdere keren de stuwwal. Daarna fietsen we door het Reichswald naar het tweede checkpoint bij camping de Zoete Aagt in Groesbeek.
Na een aantal mooie laatste klimmetjes bereiken we het verzamelpunt in Nijmegen. Een kippenvelmoment voor iedereen! Als peloton fietsen we door Nijmegen, richting Park Brakkenstein. In het park wachten gezinnen, begeleiders, vrijwilligers en fans op ons!
Dit wordt weer een dag om trots op te zijn!

*******************************************************************

Verslag dag 6

Vandaag staat etappe 6 op het programma. We fietsen van Herkenbosch naar Arcen, de route is 80 km lang. Iedere avond worden er ijsbonnen verloot. Gisteren hadden we onze 3e bon van deze week. Die nemen we mee voor onderweg. Net voor de finish is de ijssalon, we zullen zien.
Direct na de start duiken we het bos in. Mooie singletracks, echt leuk om te doen. We hebben er een lekker tempo inzitten. We zijn vandaag weer met z'n vieren: Frans, Kees, Vincent en ik. Na 30 km zijn we bij CP1. Dit keer bij een restaurant, we zitten lekker op het terras. Het is wel fris, we doen onze regenjas aan tegen de kou. Er worden hamburgers verkocht. Hebben de mannen van CP1 zelf geregeld. Ze vinden gretig aftrek, vooral omdat het fris is vandaag.
Het waait hard. Zodra we in het open veld komen hebben we regelmatig harde wind tegen.
Bij CP2 (52 km) krijgen we een blikje energiedrank van Justus. Justus is een jongen van 23 jaar en heeft Duchenne. Hij heeft 4 verschillende blikjes laten maken met peptalk.

Goeie actie: bedankt Justus.
Maar weer verder, op naar de ijssalon in Arcen.
Via nog een aantal veldwegen , bospaden en singletracks. Af en toe een paar meter klimmen maar meer ook niet.
Bij Arcen gaan we van de route af, op naar de ijssalon. We genieten van een lekker ijsje. We horen later dat ze via het trackersysteem al hadden gezien dat we van de route af waren. Maar weer terug. Als we weer op de route zijn is het nog 2 km tot aan de camping. Er zijn bezoekers, veel tijd om te buurten. Nu nog maar 1 dag te gaan. We zijn de week goed doorgekomen. De 70 km bevalt ons eigenlijk prima. Smaakt naar meer.
Vanavond gaan we genieten van de laatste avond. Vroeg naar bed hoeft ook niet meer echt. Die laatste dag gaan we ook wel weer doorkomen.
We fietsen morgen de 100 km route.

Groetjes,
Jeannette en Vincent


 

Etappe 6 - Vrijdag 14 september 2012

 

Langste etappe met verrassend veel klimmetjes
De zesde etappe is de langste etappe! In het eerste deel van deze middelzware etappe volgen felle klimmetjes elkaar in hoog tempo op, veelvuldig afgewisseld met prachtige, vaak technische, singletracks. Uitdagende bospaden brengen ons tot aan Venlo. De paden liggen langs de grens, soms op Nederlands gebied, soms net in Duitsland. We fietsen om Venlo heen, op een nieuw stuk route door een verrassend stuk Duitsland. Het laatste gedeelte van de route voert door de Maasduinen nar camping Klein Vink.

*******************************************************************

Verslag dag 5

Vandaag de eerste dag zonder echte heuvels. In totaal 75 km met 500 hoogtemeters. Vooral de hoogtemeters zorgen ervoor dat het vandaag een stuk makkelijker zal zijn dan de afgelopen 4 dagen. We hebben een nieuwe teamgenoot: Kees uit Groesbeek die oorspronkelijk uit Bladel komt. Blijft het toch weer een Brabants team.
We fietsen lekker over de Limburgse veldwegen. Ondertussen pikken we nog even een geocache mee. Hier en daar een kort klimmetje maar ook niet meer dan dat. Na 20 snelle kilometers komen we als eerste aan bij CP1. We eten en drinken wat en dan zijn er ook een paar andere teams gearriveerd. We leggen ze uit dat wij het riemteam zijn. 'Hoezo zijn jullie het dreamteam?' Nee, wij zijn het riemteam: drie van de vier hebben een fiets met Rohloffnaaf en aandrijfriem. Vrij uitzonderlijk als je weet dat er in totaal maar 5 van die fietsen mee rijden.
We gaan weer verder, op weg naar CP2. We hebben hier een nieuw stuk route via de vaste route van Nuth. Leuke singletracks door het bos met een paar venijnige klimmetjes. Na 42 km zijn we weer als eerste bij CP2. Daar zijn altijd wat bekenden dus blijven we wat langer om even te kletsen.
De laatste etappe is nog 33 km. Mooie paden door het bos, veldwegen, singletracks en soms een stukje asfalt. Het tempo zit er lekker in. Om 14 uur komen alweer als allereerste aan op de camping: etappe 5 zit erop.
Lekker veel tijd om te douchen, kleren wassen en relaxen bij de tent. Zo veel tijd dat ik zelfs ben vergeten om een verslagje te schrijven. Dat heb ik nu dus gedaan, vrijdagmorgen net voor de start van etappe 6. Daar vanavond meer over.

Groetjes,
Jeannette en Vincent
 

Etappe 5 - Donderdag 13 september 2012

  

Over de helft maar nog niet gedaan
Na Valkenburg fietsen we voornamelijk over landwegen richting het oosten. Bij Landgraaf komt al snel de Wilhelmina Steenberg in zicht. We volgen de bestaande mountainbikeroute over de Wilhelmina Steenberg naar Heerlen, tot het eerste checkpoint in Landgraaf. Na dit checkpoint fietsen we over de Brunsummerheide en volgen we de Schinveldroute. Een route met mooie technische delen! Nu is het tijd voor avontuur: dwars door dichte bossen langs de Nederlands-Duitse grens fietsen we naar het tweede checkpoint bij vakantiepark de Hommelheide. Het laatste stuk van de route voert via landweggetjes en bospaden naar het Meinweggebied. Met als eindpunt Park Elfenmeer in Herkenbosch.

*******************************************************************

Verslag dag 4

Vandaag ging onze rit van Spa naar Valkenburg.
Weer terug op Nederlandse bodem.

De 100 km route heeft nog een uitstapje gemaakt naar Duitsland, dat was voor ons net iets te ver.
We starten vandaag weer met z'n drieën. Frans, Vincent en ik. Op papier zou de rit van vandaag wat makkelijker moeten zijn dan die van gisteren. Wel 17 km verder maar minder hoogtemeters en dat is toch wat op dit moment het hardste doortelt.
Andere jaren rijden we in Spa van de camping en moeten we meteen heel heftig klimmen. We hebben ons er al op voorbereid: hebben ze de route omgelegd. Ook wel lekker, rustig aan klimmen is toch wel wat lekkerder op de vroege ochtend. We fietsen in de buurt van Spa weer door veel mooie paden. Soms flink klimmen, gelukkig hoort daar ook altijd een afdaling bij.
Na het eerste checkpoint vind ik het toch al wel wat zwaarder worden. Frans en Vincent hebben nergens last van.
Net voor het tweede checkpoint mogen we nog even flink klimmen om in Nederland terecht te komen. We klimmen naar 350 m om even later bij Drielandenpunt in Vaals aan te komen. Daar komen we nog een paar bekenden tegen. Altijd leuk om ff bij te kletsen.
Vanaf hier is het nog 28 km. Er zitten nog wel een paar flinke klimmen in maar niet meer heel erg moeilijk. Op dit deel van de route staat op een aantal punten aangegeven waar we kunnen stemmen. Dat hoeven wij niet meer te doen, we hebben onze schoonzus Berdine gemachtigd om onze stem gewoon in Keldonk uit te brengen.
Om 16 uur zit onze etappe erop en komen we aan op camping de Bron in Valkenburg. Daar staat een hele groep supporters op ons te wachten. Behalve onze begeleiders van de hele week, Ad, Wout, Jacqueline en Jocelyn zijn er nu ook Sam met zijn broers en zusje en zijn opa en oma. Gezellig dat ze er allemaal zijn.
Omdat we toch wel mooi op tijd binnen zijn is er nog plek genoeg bij de massage en daar maak ik dankbaar gebruik van. Bovenbenen en kuiten moeten er dit keer aan geloven. Erg pijnlijk maar het resultaat is altijd wel goed.
We zijn weer helemaal klaar voor de dag van morgen. Vanaf nu worden de etappes een stuk vlakker. Omdat de vermoeidheid er toch al wel goed in zit weet ik uit ervaring dat dat dan toch vaak nog wel tegenvalt. We zullen het morgen zien.
Hou deze site in de gaten hoe het ons morgen is vergaan.

Groetjes, Jeannette en Vincent

 

Etappe 4 - Woensdag 12 september 2012

 

Laatste Ardennen kilometers naar Nederland
Een bijzondere start van de etappe: de camping ligt vlakbij het beroemde circuit Spa-Franchorchamps. In 2005 en 2006 werd hier vol overgave gestreden om de Wereldbeker mountainbike. Met een flinke klim verlaten we het dal van de Wèyai. Hierna wisselen korte klimmetjes en spectaculaire afdalingen elkaar in hoog tempo af. Volledige concentratie is daarom vereist. In de middag komen we geweldige singeltracks tegen in het groene Münsterwald. Het hoogtepunt is de klim naar het Drielandenpunt, waar ook het tweede checkpoint is opgebouwd. Na deze rustpauze op het hoogste punt van Nederland fietsen we via de vaste routes naar de camping in Valkenburg.

*******************************************************************

Verslag dag 3

De koninginnenrit zit erop.
Vandaag hebben we weer gewoon de 70 km gevolgd. De weersvoorspellingen zijn niet gunstig. ’s Morgens en ’s middags buien en later regen. We zijn gewapend met regenkleding en overschoenen. Als we vertrekken is het lekker weer, een beetje mistig. Is goed voor de mooie uitzichten. We beginnen direct met een lange klim maar wel geleidelijk aan, mooi om mee op te starten. Onze route volgt voor het grootste deel de 100 km route, twee zware klimmen mogen we omzeilen. De route is geweldig mooi. Mooie klimmen en hele technische afdalingen. Daar zit vandaag ook het venijn. Het is erg opletten met de afdalingen. Gelukkig is het nog steeds droog dus de gladde rotsen zijn nog niet echt heel erg glad. De allermooiste afdaling van de week hebben we vandaag; lang, steil, technisch en langs een hele mooie beek. Dat is genieten.
Vanaf checkpoint 2 volgen wij de ‘oude’ route van vorig jaar.
De 100 km heeft een compleet nieuw stuk over de vaste route van Theux.

Voor ons was het nog 16 km vanaf het checkpoint. Mooie route met nog een lange klim van een aantal kilometers. Om 15:00 uur zijn we binnen. Precies vanaf dat moment komt de regen met bakken uit de lucht. Mazzel voor ons. We zijn als 3e of 4e team binnen. Al die anderen zijn nog onderweg in de regen. Die komen nu allemaal binnen en zijn vooral heel erg vies en modderig.
Morgen de route naar Valkenburg. Zijn we weer Nederland. Dat betekent dat de routes wat langer worden maar wel met minder hoogtemeters.

Groetjes, Jeannette en Vincent

 

Etappe 3 - Dinsdag 11 september 2012
 

  

Veel hoogtemeters en technische passages

Dit is in élk opzicht de koninginnenrit. Het is een rit met veel hoogtemeters en technisch moeilijke passages.
De dag begint met een lange klim van 250 hoogtemeters richting Troispoints. Daarna fietsen we richting Coo, waar we kunnen genieten van een prachtig uitzicht over het stuwmeer van Coo. Na het eerste checkpoint in La Gleze, volgen een aantal spectaculaire afdalingen.
Vanaf Stoumont klimmen we naar het hoogste punt op 565 meter, gevolgd door de langste en pittige afdalingen van de Chefna. Om het checkpoint in La Reid te bereiken moeten we nog twee keer flink klimmen. Na het checkpoint volgen we de vaste route van Theux en delen van de Ardennen Trophy. De laatste kilometers naar de camping in Spa zijn ook bijzonder technisch.

****************************************************************

Verslag van dag 2

De afgelopen jaren was dag 2 altijd de koninginnenrit. Die is nu pas morgen.
Vandaag is gewoon een extra dag door de Ardennen en die zijn altijd zwaar. We starten weer om 8 uur. We zijn in totaal met drie vandaag, Vincent, Frans van het PEPteam en ikzelf (Jeannette). Frans uit Eindhoven heeft een Belgische fietsmaat gevonden. Xander heeft nog te veel last van zijn pols na zijn val van gisteren.

We verwachten dat we midden tussen andere teams zullen fietsen die de 100 km fietsen. Die moeten eerst nog een extra lusje van 12 km fietsen. Het resultaat is dat we tot CP1 geen enkele andere hero zien. We fietsen heerlijk. Het is een pittige route veel mooie klimmen die af en toe zo steil zijn dat we moeten lopen. Vinden wij altijd wel grappig, dan doen we onze naam, Wandeldonk, tenminste nog eer aan. Na 21 km komen we op CP1 als allereerste aan. Wel praktisch natuurlijk maar niet echt gezellig. Vanaf dit punt heeft de 70 km een compleet andere route als de 100 km. Als we nu doorfietsen zien we de hele dag geen enkele fietser meer. We doen natuurlijk ook mee voor de gezelligheid. We besluiten daarom om de rest van de dag de 100 km route te volgen. Meteen na het CP blijkt dat het pittig wordt. We beginnen met een stuk lopen steil de berg op. Daarna volgen er nog veel steile en technische klimmen met veel stenen en wortels. De afdalingen zijn van hetzelfde kaliber. Zwaar maar ontzettend leuk. We zijn blij als we na ruim 55 km CP2 bereiken. Even lekker uitrusten. Er is vol op fruit (banaan, appel, sinaasappel), peperkoek, bouillon, water en sportdrank. Na alles weer te hebben aangevuld vertrekken we voor de laatste etappe van vandaag. 26 km maar er is ons beloofd dat het het lichtste deel van de dag zal zijn. Natuurlijk moeten we nog wel wat klimmen maar vaak over mooie veldwegen of brede bospaden. De etappe heeft vooral mooie afdalingen waarbij we flink snelheid kunnen maken in het bos. Om 16 uur zijn we op de camping en worden we weer verwelkomd door toeschouwers en onze eigen vrijwilligers. De Morrisdraaiers maken er weer een gezellige aankomst van met een muziekje en omroepen wie er binnen komen. Na een lekkere beker soep gaan we naar ons "kamp". Dat breidt ieder jaar uit. We hebben nu een caravan met voortent, daar zitten we 's avonds als het te koud is om buiten te zitten. Verder nog een camper, die wij o.a.  Gebruiken voor onze spullen. Dan nog een kampeerbusje en drie kleine tentjes, waarvan wij er 's nachts een bevolken.

Morgen dus de koninginnenrit. Weer een stukje zwaarder dan voorgaande jaren. Ook daar kijken we weer naar uit.

Groetjes en tot morgen,
Jeannette en Vincent

*************************************************************************

Etappe 2 - Maandag 10 september 2012

 

      

Een lekker opwarmertje voor morgen.
Als tip voor vandaag hebben we meegekregen om niet te zwaar te ontbijten. We fietsen meteen de Ardennen in! De pittige klim op 7 kilometer vanaf de start zorgt ervoor dat we meteen helemaal wakker zijn. Bijkomen kan op het terras van de beroemde bierbrouwerij in Achouffe. Een serieus deel van het World-cup parcours in Houffalize vormt het eerste deel van de etappe. Na een mooie technische klim en afdaling arriveren we in Houffalize. Veel tijd om bij te komen is er niet. We fietsen de laatste kilometers over mooie brede paden en enkele singletracks met flink wat hoogteverschil. Pas in Gouvy is het tijd om te herstellen. Nu goed uitrusten is het devies. De derde etappe morgen is de echte koninginnenrit.

*************************************************************

Verslag van dag 1

Om 8 uur verzamelen alle fietsers bij de startboog voor een groepsfoto. Daardoor is er meteen gezellige drukte bij de start. Ook omdat er hier in Wiltz veel familie en vrienden van de Heroes zijn om ze succes te wensen. Wij staan aan de start voor de 70 km. We mogen als tweede team starten. Voor de start wordt er eerst nog kort wat over het team verteld. Wij fietsen samen met Frans van het PEPteam 4 Sam. Er zijn ook nog twee individuele fietsers, Frans uit Eindhoven en Xander uit Leiden. Vandaag uitproberen of de fietssnelheid bij elkaar past.
We beginnen relaxed met wat klimmetjes over verharde wegen en mooie veldwegen. Na een tijdje volgt een mooie klim door het bos. Daar blijkt al meteen dat het het klimtempo van Frans een stuk lager ligt. Hij is pas dit jaar begonnen met mountainbiken en heeft nog niet veel fietservaring, zeker niet in de Ardennen.
Na ruim 8 km bereiken we al het eerste checkpoint. Eigenlijk te vroeg maar het is altijd wel lekker om wat te eten en even te kletsen.

Dan weer door op weg naar checkpoint twee. We fietsen vandaag voornamelijk door Luxemburg. De route wordt nooit echt zwaar en technisch. We fietsen lekker. Regelmatig wachten we op Frans. Ondertussen hebben we ook Bert uit België opgepikt. Zijn zoontje Pelle van 5 heeft ook Duchenne. Zijn fietstempo is wat sneller dan dat van Frans maar toch ook te langzaam voor ons. Onderweg spreken we af dat Frans en Bert morgen samen gaan fietsen.
Xander is onderweg nog gevallen. Dat leek eerst af te lopen met een paar schaafwonden maar later blijkt hij toch behoorlijk last te hebben van zijn pols. Lastig met stuur vast houden en remmen. Even afwachten of hij morgen kan starten.

Het weer was echt heerlijk vandaag. Is ook gezellig op de camping. Iedereen loopt wat rond of gaat even buurten bij de buren. Ik heb mijn collega Toon van Ham en zijn fietsmaten ook al even opgezocht. Het is hun vandaag ook prima vergaan.

We genieten nu nog even van het lekkere weer hier. Om 20.30 uur nog even naar de briefing. Daar krijgen we alle nodige informatie voor de dag van morgen. Daarna krijgen we het filmpje te zien wat vandaag is gemaakt, dat is ook voor ons erg leuk. Er gebeurt natuurlijk van alles op zo'n dag wat wij ook niet meekrijgen.

Groetjes en tot morgen,
Jeannette en Vincent

 

Etappe 1 - Zondag 9 september 2012

    

Nieuw en verrassend!
De grote tocht start in Wiltz en is nóg mooier dan voorgaande jaren. We fietsen na de start namelijk dwars door het historische centrum, richting het zuiden. Na een paar lange afdalingen en venijnige klimmetjes, dalen we via singeltracks af naar Lac de la Haut Sûre richting het eerste checkpoint.
Na de pauze vervolgen we onze weg langs het meer, opnieuw via pittige singletracks. Halverwege de etappe buigen we af naar het noorden om via de buitenwijken van Bastogne checkpoint 2 te bereiken. Na gaan we de sfeer van de Belgische Ardennen proeven. Na een aantal lange pittige klimmen en afdalingen eindigen we met een afdaling van meer dan 300 hoogtemeters in La Roche.

8 september

Verslag van dag 0

Vrijdag rond 14 uur vertrekken we met camper, caravan 4 fietsers en 4 vrijwilligers richting Wiltz. Na een gezellige en zonnige rit komen we rond 18 uur op de camping aan. Het installeren is ondertussen bijna routinewerk geworden. Caravan en camper tegenover elkaar. Luifel en voortent uit en ons tentje opzetten. Al snel zitten we met z’n allen gezellig in de voortent. We hebben gebak omdat Jacqueline, de moeder van Sam, vandaag jarig is.

Zaterdag is een relaxte dag voor ons. Lekker uitslapen en op ons gemak ontbijten. Langzaamaan begint de camping vol te lopen. We komen steeds meer bekenden tegen van andere jaren. Dat wordt eigenlijk ieder jaar leuker.
Om 17 uur worden we weer ontvangen door de burgemeester van Wiltz. Ze hebben hier een mooi openluchttheater waar alle fietsers, vrijwilligers, familie en vrienden met gemak inpassen. Na een paar toespraken krijgen we een borrel aangeboden.

Weer terug naar de camping voor onze eerste maaltijd: pasta met een banaan na.

Zo meteen gaan we nog naar de tent voor de briefing. Daar krijgen we alle details voor de route van morgen te horen.
We hebben vandaag ook kennis gemaakt met onze twee teamgenoten. Frans uit Eindhoven en Xander uit Leiden.

Wij zijn er klaar voor!

4 september

Afgelopen twee weken hebben we nog veel trainingskilometers en hoogtemeters kunnen maken in het Italiaanse Toscane. Daarmee zijn we helemaal klaar voor de strijd volgende week.
Deze week is het belangrijk om zo goed mogelijk uit te rusten zodat we a.s. zondag fit aan de start staan.

Omdat we toch iets minder trainingskilometers hebben kunnen maken dan de afgelopen jaren hebben we besloten om dit keer te starten op de 70 km variant. Dit doen we samen met onze, inmiddels vaste, teammaat Frans Pepers van het PEPteam en Frans van den Broek uit Eindhoven, een nieuwkomer in de strijd.

Uiteraard zijn we ook dit keer weer live te volgen via het inmiddels bekende trackersysteem. Iedere fietsdag komt er 's morgens een link op deze site die verwijst naar onze tracker. Iedere avond zal er weer een verslag volgen hoe het ons die dag is vergaan. Hopelijk kunnen we ook iedere dag weer een filmpje plaatsen wat dagelijks door de organisatie wordt gemaakt.
Kortom, redenen genoeg om van 9 t/m 15 september deze site in de gaten te houden om ons te volgen. We proberen ook berichtjes op twitter en facebook te plaatsen.

Op zaterdag 15 september komen we in de loop van de middag aan in Park Brakkestein in Nijmegen. Klik hier voor het programma.

14 augustus

We hebben onze startbewijzen binnen, de teller staat sinds vandaag op 5.000 euro!

Het heeft dit jaar wat langer geduurd dan de voorgaande jaren maar ook dit keer hebben we voldoende sponsorgeld verzameld om op 9 september aan de start te mogen staan voor onze derde editie van Duchenne Heroes!

We zijn dank verschuldigd aan al onze sponsors die dit (soms al voor het 3e jaar op rij) mogelijk hebben gemaakt. We willen graag onze belangrijkste sponsors met name noemen:
 

Namens ons, maar natuurlijk ook Sam en alle andere Duchenne kinderen hartelijk dank voor jullie bijdrage.

Hou deze weken sites als Keldonk.nl, Zijtaart.nl, Kliknieuws, Erpse Krant en huis-aan-huis bladen in de gaten. Daar zal een artikel over onze deelname verschijnen.

6 t/m 9 juli, Trainingsweekend Zuid Limburg

Onze uitvalsbasis is een kleine boerencamping in het Zuid Limburgse Gulpen. Van daaruit trainen we drie dagen in de Limburgse heuvels. In totaal hebben we 210 km afgelegd en meer dan 3500 hoogtemeters geklommen. Dat brengt ons weer een beetje dichter bij ons doel om in september 7 x 100 km te kunnen fietsen.

25 juni

Afgelopen weekend een prima trainingsweekend gehad in de Ardennen samen met nog 60 andere heroes. Gezellig met z'n allen op de camping en alvast wennen aan de routes voor september. Helaas eindigde dag twee met een lange en heftige regenbui. Nat, vies en koud terug op de camping en allemaal natte spullen in de auto.

 

16 juni

We hebben onze trainingsintensiteit wat opgevoerd. Over 3 maanden zit Duchenne Heroes er alweer op; de tijd vliegt.
Volgend weekend hebben we een trainingsweekend in Spa, samen met 60 andere heroes (helaas dan geen Keldonk 100 reünie voor ons). Met z'n allen op camping Spa d'or. Dezelfde camping waar we na dag 2 van Duchenne Heroes overnachten. Het wordt vast een sportief en gezellig weekend.

Van de week twee grote dozen met mobiele telefoons opgestuurd. Nu maar hopen dat er voldoende telefoons tussen zitten die nog wat opleveren. Een boost voor ons sponsorgeld kunnen we op dit moment goed gebruiken.

23 mei

We hebben een paar maanden geleden al besloten dat we niet als estafetteteam gaan starten maar toch weer de volle 7 dagen gaan fietsen. Het voelt niet goed om een paar dagen niet te fietsen. We gaan vanaf nu ons trainingsritme opvoeren. Er staat een trainingsweekend in Spa gepland met 60 andere Duchenne Heroes en ook nog een lang weekend in Zuid Limburg. Ook op vakantie gaan de fietsen mee om flink door te kunnen trainen.

Sponsorgeld
Omdat we voor de volledige week fietsen ook weer het volledige bedrag aan sponsorgeld nodig hebben moeten we daarmee ook nog flink aan de bak. De teller staat nu op 2700 euro. Daar moeten er nog 2300 bij om het totaalbedrag van 5000 euro te halen. Dan pas mogen we op zondag 9 september allebei starten.
Heb je nog een leuk sponsoridee of wil je ons steunen, dan horen wij het graag.

20 april

Het benefietdiner was super gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.
Dick, Anne-Laura en jullie team hartelijk dank voor het lekker diner en de goede sfeer.
Alle deelnemers heel erg bedankt voor jullie sponsoring. Het brengt ons weer een stapje dichter bij onze deelname en de Duchenne kinderen weer dichter bij een medicijn.

23 februari

Een paar weken geleden zijn we begonnen met het bij elkaar brengen van ons sponsorgeld. Dat gaat alweer meteen de goede kant op. Ook voor onze 3e deelname blijven onze sponsors enthousiast.

De laatste maanden hebben we vooral in de sportschool op de spinningfiets getraind. Vanaf afgelopen weekend fietsen we ook weer buiten. Is toch weer even wennen. We gaan alles weer opbouwen zodat we er in september weer helemaal klaar voor zijn.

Benefietdiner op vrijdag 13 april in De Treeswijkhoeve te Waalre
De Waalrese bossen vormen het achtergrond- decor van de witte boerderij waarin De Treeswijkhoeve is gevestigd. Laat u verrassen, verwennen en vermaken door meesterkok Dick Middelweerd en gastvrouw Anne-Laura.
Op vrijdag 13 april kunt u genieten van een avond vol ontdekkingen uit de nieuwe Nederlandse keuken, met creativiteit, vakmanschap en passie als ingrediënten. De Treeswijkhoeve behoort tot de selecte groep restaurants die een Michelinster toegekend hebben gekregen.

Dick Middelweerd hoefde niet lang na te denken over onze vraag of hij ook dit jaar weer een benefietdiner voor Duchenne Heroes wilde organiseren in zijn restaurant. Samen met hem maken we er op 13 april een Leuke, gezellige en smaakvolle avond van.
De avond is geheel verzorgd en de kosten zijn € 150,- per persoon, dit is inclusief aperitief, amuse, 5-gangen diner, wijn en koffie. Een derde van dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan Duchenne Heroes.
Vind u het leuk om uzelf culinair te laten verwennen? Reserveer dan alvast voor deze avond. Dit kunt u doen door contact op te nemen met De Treeswijkhoeve. Tel: 040 - 221 55 93.
Wilt u meer informatie over De Treeswijkhoeve? Klik hier.

 

Oktober 2011
We hebben ons ook weer voor 2012 ingeschreven.

Deze keer als estafette team. Het goede doel en het evenement kunnen we nog niet loslaten.

We gaan er weer voor.

 Binnenkomst 2011 samen met Sam.

Er zijn al wat toezeggingen binnen. Binnenkort gaan we ons bezinnen op de acties die we zullen gaan voeren om het geld bij elkaar te krijgen.

Jeannette en Vincent

 


2011

 
Filmpjes staan per dag er bij. Sam fietst op filmpje 7 met ons mee door de finish

Dag 7 - zaterdag 17 september

Etappe 7,  Oostrum - Nijmegen

Gisteravond is het groot feest geweest in de tent en menig fietser en vrijwilliger heeft de alcohol nog in het bloed. Ons teamlid Bart wordt bij de start geïnterviewd door de filmploeg. Wij staan er net achter, te wachten totdat Opa Frans gereed is om met ons te starten. Hij wil eigenlijk niet starten. Diarree en slecht slapen zou hem van de fiets houden. Na het advies om een yoghurtje te eten en gewoon mee te starten, trekken we hem toch over de streep.

De laatste dag begint met 50 km redelijk vlak terrein. Het is een feestetappe. Het lijkt één grote familie die naar huis fietst. Vele heroes kennen of herkennen we na deze week. In het Reichswald en in de buurt van Groesbeek volgen nog wat klimmetjes die we wel voelen in onze benen. Niet dat het veel voorstelt maar de hoogtemeters van de laatste week tikken hier aan. Opa Frans knapt na het eerste uur al zichtbaar op en fietst weer voorop.

In Nijmegen verzamelen we bij het St. Radboud Ziekenhuis om vervolgens naar Park Brakkestein te fietsen. Nu in groepen van 100 bikers. Wij zijn nummer 6 en 7 dus in de eerste groep. Sam staat met zijn fiets net voor de finish klaar om samen met ons over de finish te fietsen. De filmploeg rijdt op een motor vlak voor ons.

Het is een emotioneel moment als we het park in fietsen. Een beetje fietsen staat in het niet, bij het geld wat we binnen halen om de kinderen met Duchenne en hun ouders een beetje hoop te geven op een goede toekomst.

Er wordt bekend gemaakt dat er 1 miljoen 62 duizend Euro binnen is voor het onderzoek. Chappo.

Groetjes, Jeannette en Vincent


 

 

 

 

 Brakkestein Nijmegen

Na een rustige warming-up volgen we de ‘nieuwe’ mountainbikeroute van Bergen. Tot het eerste checkpoint fietsen we door bossen en over heuvelachtige onverharde paden. We volgen lange tijd de Maas en rijden dan via een landweg het Duitse Reichswald in. In het oostelijk deel van het Reichswald beklim je meerdere keren de stuwwal, daarna fietsen we door het Reichswald naar het tweede checkpoint bij Camping de Zoete Aagt in Groesbeek.

Na een aantal mooie en laatste (!) klimmetjes bereiken we het verzamelpunt bij het UMC St Radboud in Nijmegen.

Als peloton fietsen we dwars door Nijmegen, richting Park Brakkestein. Een geweldig moment is de samenkomt met de Duchenne kinderen.

In het park is het één groot feest, er worden in totaal zo'n 3.000 mensen verwacht. Wil je deze happening ook meemaken? Iedereen is van harte welkom!

Filmpje dag 7  

Tracker dag 1 Tracker dag 2 Tracker dag 3 Tracker dag 4 Tracker dag 5 Tracker dag 6 Tracker dag 7

*********************************************************************
Dag 6 - vrijdag 16 september

Etappe 6, Herkenbosch - Oostrum

120 km is inderdaad heel erg ver. Ik wist het nog van vorig jaar en dat is niet veranderd. Het grote verschil is wel dat er nu bijna geen modder is en we dus een veel hoger tempo kunnen fietsen. Het gaat lekker. Het eerste deel is het nog redelijk wat klimmen. Allemaal korte klimmetjes die ik vorig jaar allemaal moest lopen. Vandaag kan ik ze allemaal op fietsen al is het soms met moeite. We genieten van de mooie route en alweer mooi weer. Op checkpoint 1 zitten we lekker in de zon. Nog 80 km te gaan. Met frisse moed beginnen we aan het 2e deel van de route. Het wordt nu wat vlakker en het tempo gaat omhoog. Freek heeft last van zijn knie en doet het wat rustiger aan. We fietsen met z'n vieren lekker door. We zijn al voor 2 uur op checkpoint 2, dat was vorig jaar ruim een uur later. Ook hier genieten we lekker van de septemberzon en proberen ons op te laten voor de laatste 40 km. Iedereen die we spreken heeft het redelijk gehad. Direct na het checkpoint doen we het dan ook even rustig aan, zoals bijna iedereen.

Na 100 km lassen we een korte pauze in, even 5 minuten niet op het zadel zitten is fijn. We moeten toch naar de finish dus stappen we maar weer op. Ook aan deze etappe komt een einde. Om 16.30 uur komen we over de finish. Het is lekker druk met allerlei bekenden.

De rijen bij de douches zijn lang en weer zijn we heel erg blij met de douche in de camper. Lekker fris gewassen genieten we van koffie/thee met een chocoladebol.

Het diner bestaat vanavond uit een barbecue. Prima verzorgt. Nu moet dat fietsen morgen ook weer gaan lukken.

Morgen fietsen we eerst 86 km. Daarna 11 km in colonne door Nijmegen zodat we rond 16.00 uur gezamenlijk in Park Brakkestein aan zullen komen.

Het is een geweldig mooie week geweest. Het spreekt voor zich dat het erg vermoeiend is. We hebben veel indrukken op gedaan, weer veel bekenden gesproken en weer nieuwe mensen leren kennen. Ook weer allerlei verhalen van vooral ouders van een kind met Duchenne, erg indrukwekkend. Dan weet je meteen weer waar je het allemaal voor doet.

We hebben de luxe gehad van een prima verzorging. In totaal 1 begeleider en 5 vrijwilligers die de hele week voor ons klaar hebben gestaan. Als we bij de finish komen worden meteen onze fietsen mee genomen en afgespoten. De tent is al opgezet en ingericht. De douche is ingericht en het water is warm. We hebben onze kleding nog niet uit of alles wordt al gewassen. Eten en drinken is er volop en wordt bij ons gebracht als we dat willen. Zonder al deze luxe zou het allemaal toch een stukje zwaarder zijn geweest.

Jacqueline, Danielle, Wout, Jan, Wim en Ad:
                      BEDANKT VOOR ALLE GOEDE ZORGEN DE HELE WEEK!!

Iedereen die we zijn tegen gekomen langs de route of bij de finish: bedankt voor alle support. Vooral Jan en Rieky die we heel vaak hebben gezien en vooral Jan die heel veel mooie foto's heeft gemaakt. Een deel daarvan is te zien op deze site. Ine, bedankt voor het bijhouden van onze site deze week.

Nog 1 nachtje slapen en 1 dag fietsen en dan is alles weer voorbij.

We hebben zin in de dag van morgen. Omdat we nu veel fitter zijn dan vorig jaar en vooral ik me veel beter voel weet ik zeker dat we morgen de hele dag gaan genieten. Met als hoogtepunt de rit door Nijmegen en de aankomst in Park Brakkestein. Dat is een echt kippenvel moment.

Allemaal bedankt en tot ziens.
Groetjes, Jeannette en Vincent
 

Vandaag staat de langste etappe van Duchenne Heroes op het programma. In het eerste deel van deze middelzware etappe volgen felle klimmetjes elkaar in hoog tempo op, veelvuldig afgewisseld met prachtige, vaak technische, singletracks.

Vanaf de camping fietsen we direct het Meinweggebied in, een droomgebied voor mountainbikers. Er is door verschillende instanties opnieuw toestemming verleend om dit gebied te doorkruisen.

Uitdagende bospaden brengen ons tot aan Venlo. De paden liggen langs de grens, soms op Nederlands grondgebied, soms net in Duitsland. We fietsen om Venlo heen, opnieuw richting bossen en heidevelden.

Hier is de route voornamelijk vlak. Een groot verschil met het Meinweggebied. Vlak voor we de Maas oversteken leggen we een aantal kilometers af van de technische mountainbikeroute van Bergen (Maasduinen). Na het oversteken van de Maas fietsen we via een vlakke weg naar de camping in Oostrum.

Filmpje  

 


*********************************************************************
Dag 5 - donderdag 15 september

Etappe 5, Valkenburg - Herkenbosch

We hebben er vijf etappes op zitten. Nu kunnen we echt gaan aftellen. Vandaag hebben we een mooie etappe gehad. Vanmorgen om 8 uur scheen de zon al volop. Prima start dus.

De eerste 20 km gaan lekker snel, die leggen we in iets meer dan een uur af, zo snel hebben we deze week nog niet kunnen fietsen.

Daarna ontkomen we niet aan de nodige hoogtemeters. In totaal zijn het er 815 en die zitten bijna allemaal voor checkpoint 1. We merken duidelijk dat we deze week al veel hebben gefietst. De klimmetjes zijn niet zo steil maar toch moeten we een paar keer van de fiets af.

Na ongeveer 50 km wordt de route vlakker en gaat het tempo flink omhoog.
Op checkpoint 2 komen we Peter Kuijpers nog tegen, die zien we later ook nog bij de finish. De laatste 33 km zijn bijna helemaal vlak, die leggen we af in minder dan 2 uur. Normaal gesproken zou dat niet snel zijn maar onder deze omstandigheden is dit voor ons super snel.

Frans is vandaag weer helemaal fit. Helaas gaat het met Vincent gedurende dag weer minder. Weer last van zijn maag en diarree. Hopen dat een nachtje slapen weer genoeg is, even afwachten.

Morgen de langste etappe, 120 km. Hij lijkt vlak maar heeft stiekem toch nog meer dan 700 hoogtemeters. Wat ik me nog van vorig jaar herinner is dat het vooral heel erg ver was.
We zullen zien hoe het morgen gaat.

Kijk ook allemaal even naar de foto's, er staan er weer nieuwe op. Klik op è

Groetjes en tot morgen, Jeannette en Vincent

Vanaf de camping in Valkenburg fietsen we voornamelijk over landwegen richting het oosten. Bij Landgraaf komt al snel de Wilhelmina Steenberg in zicht. In 1992 vond hier de cross-country World Cup plaats. We volgen de bestaande mountainbikeroute over de Wilhelmina Steenberg naar Heerlen tot het eerste checkpoint in Landgraaf.

Na dit checkpoint fietsen we over de Brunsummerheide, een mooi heuvelachtig gebied. Dan volgen we de Schinveldroute: we laten ons verrassen door de technische passages! De onverharde paden van deze route worden perfect onderhouden door MTB club Discovery en Natuurmonumenten.

Na deze vaste routes is het tijd voor avontuur: dwars door dichte bossen langs de Nederlands-Duitse grens fietsen we naar het tweede checkpoint bij Landgoed Hommelheide.

Het laatste stuk van de route voert via landweggetjes en bospaden naar het Meinweggebied. Met als eindpunt Park Elfenmeer in Herkenbosch.

Filmpje

 

*********************************************************************
Dag 4 - woensdag 14 september

Etappe 4, Vijlen - Valkenburg
Woensdag gehaktdag.

Het begon gisteravond direct na het eten. Vincent voelt zich helemaal niet lekker en gaat vroeg slapen. Vannacht een paar keer uit bed met diarree en overgeven. Een aantal keren imodium innemen biedt uitkomst. Vanmorgen tegen heug en meug wat gegeten. We zullen zien hoe het gaat. Het fietsen gaat redelijk. Gedurende de dag gaat het steeds beter, gelukkig maar.

Lekke banden.
De route gaat vandaag over veel paden met scherpe stenen en langs meidoorn hagen. Bijna niemand ontkomt aan lekke banden. Wij hebben er in totaal 4 met 6 personen. We hebben ook al iemand gesproken die in z'n eentje de eerste 30 km al 4 lekke banden had. Daar mogen we dus niet over klagen.

Op checkpoint 1 komen we onze Peter nog tegen. Hij is in de buurt aan het werk en komt even langs. Leuk om onderweg bekenden te treffen.

Onderweg horen we weer veel verhalen over vooral diarree, valpartijen en kapotte fietsen. Dat levert veel uitvallers op. Een deel daarvan kan misschien morgen weer fietsen. Op checkpoint 2 stapt Frans van zijn fiets en valt bijna om. Hij ligt een half uur bij de EHBO en moet helaas besluiten om het laatste deel niet mee te fietsen.

We fietsen met z'n vijven verder. Freek en Moniek zijn we op een gegeven moment uit het oog verloren. Vincent, Bart en ik fietsen verder. Vandaag is mijn allerbeste fietsdag van alle Duchenne Heroes etappes. Ik kon op het laatst nog lekker tempo maken en voel me nu natuurlijk wel moe maar ook erg voldaan. Zo wordt het toch nog duidelijk waar alle trainingskilometers goed voor zijn geweest.

Ik heb zin in de etappe van morgen. Een stuk minder hoogtemeters en toch maar ongeveer 100 km om af te leggen.

Eens kijken of we Frans zover opgelapt krijgen dat hij morgen ook weer mee kan.

We zijn nu op camping de Bron in Valkenburg. Het is hier gezellig druk en er is vandaag ook heel veel bezoek voor ons. Sam is er ook met zijn vader, oma, broertje en zusje. Altijd gezellig. Zeker met dit lekkere weer. Beter hadden we het vandaag niet kunnen wensen.

Groetjes, Jeannette en Vincent

Vandaag komen we door een schitterende regio van Nederland. Zuid-Limburg heeft veel hoogteverschil en elk jaar worden hier beroemde tochten georganiseerd, zoals Limburgs Mooiste en de Bart Brentjens Challenge.

Delen van bekende mountainbike-routes vormen de route van vandaag.

Er zijn nauwelijks verharde wegen! Na de start bij Camping Cottesserhoeve fietsen we via een grote bocht door de Voerstreek naar Valkenburg aan de Geul. Op de hellingen rond ‘onze wielerhoofdstad’ zijn een aantal mooie singletracks.

Daarna kunnen we uitrusten op Camping De Bron.

Filmpje

 

*********************************************************************
Dag 3 - dinsdag 13 september

Het is nu 20.00 uur. We zijn al lekker gedoucht en hebben net een groot bord boerenkool met worst op. Onze kleding hangt te drogen op de waslijn. De kleding is vandaag voor het laatst met de hand gewassen. Per persoon hebben we 2 wasbonnen gekregen en die hebben we bewaard voor woensdag en donderdag. Vooral ook omdat we dan wat dichter bij huis zijn en we meestal nogal wat bezoek krijgen. Dan kunnen we daar ook nog wat aandacht aan besteden, wel zo gezellig.

Het fietsen ging weer goed vandaag. Het is wel duidelijk dat we al twee zware dagen achter de rug hebben. De eerste klim begint direct na de camping en is zo'n 3 km lang, dat is pittig zo vroeg op de morgen. We starten met z'n zessen maar helaas moet Bart bij checkpoint 1 afhaken. De route tussen checkpoint 1 en 2 loopt voor het grootste deel door Duitsland en is heel erg mooi en niet zo zwaar. Daardoor kunnen we genieten van de mooie omgeving, prachtige uitzichten en, ook niet onbelangrijk, het schitterende weer van vandaag.
Bijna de hele dag zon. Ik hoop dat dit de rest van de week zo blijft.

We merken wel dat we meer kilometers in de benen hebben dan vorig jaar. We zijn sterker en hebben veel meer techniek. Daardoor kunnen we technisch lastige klimmen veel langer blijven fietsen. Dat is altijd nog veel lichter dan lopen. Vorig jaar was Jeannette nog regelmatig bang tijdens een afdaling, daar is nu helemaal niets meer van te merken.

Ook vandaag zitten er weer veel hoogtemeters in het laatste deel. Vooral de laatste klim naar drie landenpunt in Vaals is heftig. Iedereen denkt dat het klimmen er nu op zit en dan volgt er toch nog een steil stuk. De meeste fietsers stappen hier af en gaan lopen. De laatste 5 km dalen we af, eerst rustig door het bos daarna steil naar beneden over een asfaltweg. Het slechte nieuws is dat we morgen met deze afdaling in omgekeerde volgorde mogen starten.

Precies om 18.00 uur zijn we binnen, toch weer 10 uur onderweg geweest.

Moe maar voldaan gaan we zo weer alle spullen bij elkaar pakken voor morgen en om 22.00 uur weer lekker slapen.

Groetjes, Jeannette en Vincent

De camping ligt vlakbij het beroemde racecircuit Spa-Francorchamps. Een bijzondere start van de etappe. Met een flinke klim verlaten we het dal van de Wèyai. Hierna wisselen korte klimmetjes en spectaculaire afdalingen elkaar in hoog tempo af. Volledige concentratie is daarom vereist!

In de middag komen we geweldige singletracks tegen in het groene Münsterwald. Het échte hoogtepunt van de dag is de klim naar het Drielandenpunt. Meteen ook het hoogste punt van Nederland!

Daarna is het vooral downhill, over een erg mooi deel van de Epener mountainbikeroute.

Filmpje 

 

 

*********************************************************************
Dag 2 - maandag 12 september


De koninginnenrit zit erop.
Na al dat trainen het hele jaar door zijn we precies een kwartier sneller dan vorig jaar.
Na 11 uur op de fiets hebben we er 99 km en 2400 hoogtemeters op zitten. Omdat het parcours erg zwaar en ook nog nat zou zijn mogen we een half uur eerder starten. Daar maken we dankbaar gebruik van.
Om 7:30 uur zitten we op de fiets. Tot checkpoint II gaat alles prima, dat is op 63 km.
We weten dat het venijn vandaag in de staart zit. Nog 36 loodzware kilometers te gaan.
We moeten op te veel plekken lopen. Soms loopt de route via een pad wat niet eens op een wandelpad lijkt. Vol met grote keien en leisteen. Zelfs lopen valt dan niet mee. In het laatste deel heeft Vincent ook nog 2 lekke banden en Freek ook nog een keer. Dat was niet anders dan bij veel anderen. Door de scherpe stenen en heel veel meidoornhagen zijn er vandaag erg veel lekke banden.
Na ons komen er ook nog veel teams binnen.
We zijn erg moe maar voelen ons toch wel beter dan vorig jaar na dag 2. Dat bied perspectief voor morgen en de rest van de week.
Douchen doen we in de camper, dat is makkelijk en snel gebeurd. Danielle en Jacqueline wassen alle kleren, dat is echt een super service. We kijken zelf onze fietsen na. Ze zijn wel onderhoudsarm maar na twee dagen modder fietsen moet er toch wel iets aan gebeuren.
Uiteindelijk zitten we rond half negen aan ons diner.

Zo meteen weer alles bij elkaar pakken voor morgen en dan weer lekker slapen en morgen gezond weer op.

Er zijn onderweg mooie foto's gemaakt.
Een paar daarvan zijn waarschijnlijk morgen te zien op deze site.
Groetjes, Jeannette en Vincent

Dit is de Koninginnerit! Direct na de start in Grand Halleux klimmen we naar 565 meter, het hoogste punt van de dag. Op de vaste route tussen Vielsalm en Lierneux komen we nog meer klimmetjes en mooie afdalingen tegen. Na zo’n dertig kilometer bereiken we het eerste checkpoin

Na deze rustpauze fietsen we via brede boswegen naar Trois-Ponts. Nu wordt de route nog technischer en uitdagender. De omgeving is hier fantastisch, met uitzicht op het meer van Coo.

Na La Gleize begint, na een paar mooie technische afdalingen, de langste klim van de dag, van 205 naar 560 meter. Op tweederde komen we langs het tweede checkpoint in Stoumont, waar we ons kunnen opladen voor de pittige rit naar de top. De afdaling die volgt, dwars door het dal van de Chefna, is adembenemend!

Op de vaste route naar Aywaille komen we nog twee mooie beklimmingen tegen. Daarna volgen we de vaste MTB-routes van Theux en Spa. Ook voor de laatste kilometers is uiterste concentratie vereist! We worden hier namelijk verrast door smalle en technische singletracks tot vlak voor de Camping Spa d’Ort in het groene dal bij Trou de Bra.

Filmpje 

 

*********************************************************************
Dag 1 - zondag 11 september 2011

Vrijdagavond zijn we aangekomen op de camping in Wiltz. Het is er al meteen gezellig met een aantal oude bekenden van vorig jaar. We installeren ons met caravan en camper. Wijzelf en ons pap slapen in een tentje maar maken verder gebruik van alle, voor ons luxe, faciliteiten van de camper. Zaterdag wordt het drukker en drukker. Uiteindelijk staat de camping zo vol dat iedere plek bezet wordt door minimaal twee campers en een aantal tentjes. Dat mag de pret niet drukken.
Tegen de avond fietsen we naar het dorp. Daar is de officiële opening door de burgemeester van Wiltz. Na zijn toespraak drinken we met z'n allen een borrel. Daarna weer terug naar de camping. Eten, briefing over dag 1 en op tijd slapen.
Carl Verheijen is de hele week aanwezig om support te geven aan alle deelnemers en hij fungeert als onze weerman. Van hem horen we iedere avond wat de weersverwachting is voor de volgende dag. Voor vandaag wordt er misschien op het einde van de dag een buitje voorspeld.
We om 8.00 uur verwacht bij de start. Uiteraard wordt er eerst een foto gemaakt van alle deelnemers. Wij mogen als 2e team starten en zitten al voor half negen op de fiets. Het gaat meteen lekker. We genieten van de route, het fietsen en het uitzicht. Na een klein uurtje gaat het regenen. Eerst nog zachtjes maar het wordt steeds erger. Het duurt uren voordat het weer ophoud. We krijgen het complete arsenaal, met onweersbuien op de koop toe. Veel mensen fietsen zonder regenjas en dat komt door Carl ...

De grappen zijn onderweg niet van de lucht; de conclusie is dat hij meer verstand heeft van schaatsen dan van het weer voorspellen. Het leuke is wel dat ie echt met iedereen een praatje maakt en door de week heen probeert met elk team een stuk op te fietsen.
Het fietsen in de regen is helemaal niet erg. Na 5 minuten zijn we doorweekt dus erger kan het al snel niet meer worden. Het is gelukkig niet koud. Iedereen zit onder een dikke laag modder. We fietsen met 6 personen in ons team. Vincent en ik en daarnaast ook Frans Pepers van het PEP team, die ook voor Sam fietsen. Die was er vorig jaar ook al bij. Freek en Moniek uit Groningen en Bart uit Tilburg hebben ongeveer hetzelfde fietstempo als wij dus dat werkt prima onderweg.
Uiteindelijk wordt het weer droog maar de modder verdwijnt natuurlijk niet zomaar. Om 16.20 uur zit onze kortste fietsdag van 90 km er weer op. Zo vroeg waren we nog nooit binnen. We kijken terug op een prima fietsdag zelfs met dat slechte weer.

Ik heb nu al zin in de dag van morgen.
De koninginnenrit staat op het programma. De route is 99 km lang met 2450 hoogtemeters.

Nog even een mededeling voor diegenen die ons met de tracker volgen: de site is 24 uur per dag te benaderen maar de trackers zijn pas vanaf 's morgens 10 uur te zien op de site.
Groetjes, Jeannette en Vincent
 

Na het startschot moeten we meteen klimmen (de camping ligt helaas in een dal) en krijgen dan uitzicht op de camping. Over een slingerend pad rijden we naar de Luxemburgse heuvels. Via Escherange, Mesche en het pittoreske stadje Clervaux gaan we naar de gemeente Troisvierges voor het eerste checkpoint. Hier kunnen we dan even uitrusten van de allereerste zware kilometers. Na deze pauze wordt het landschap rustiger en komt de Noord- Luxemburgse hoogvlakte in zicht. Via de Weiswampach See en de skipistes van het gelijknamige dorpje op de Kokelbierg (514 m) rijden we België binnen. Daar begint een heerlijke afdaling naar Gouvy.
In de middag krijgen we alvast een voor-proefje van de Belgische Ardennen. Rotsige afdalingen en lange klimmen wisselen elkaar af, waarna we bij Camping Les Neuf Pres in Grand Halleux kunnen bijkomen.


 

Filmpje dag 1  

22 augustus

Trainen, trainen, trainen!
Nog minder dan 3 weken voordat we aan de start staan voor onze 2e editie van Duchenne Heroes. Daarvoor hebben we de hele zomer flink doorgetraind. Het begon met een lang weekend trainen in de Eiffel in Duitsland, daarna volgden de Ardennen en Zuid Limburg. De laatste weken trainen we lekker hier in de buurt.
Afgelopen zaterdag zijn we samen met Frans van het PEP-team naar Helvoirt gefietst. Daar de 50 km mtb tocht gereden en weer terug naar huis. We hebben er dan 125 km op zitten. De komende twee weken trainen we nog lekker door. De laatste week wordt een rustweek. Zo staan we op zondag 11 september fris aan de start. Op naar 7 dagen, 700 km en 10.000 hoogtemeters.
Wij hebben er weer zin in!

3 juli

Uitslag loterij
V
andaag heeft, tijdens de jaarmarkt in Keldonk, de trekking van onze loterij plaats gevonden. Sam mocht zelf de trekking verrichten.

De uitslag
Hoofdprijs: Wilma Koolen, Keldonk
Rondvlucht voor 1 persoon in een ultralight vliegtuig
Aangeboden door Rens Verhoeven

1e prijs: Jolanda Kuijpers
Levensmiddelenpakket
Aangeboden door AH Kanters in Erp

2e prijs: Paul van de Nieuwenhuijzen, Keldonk
Levensmiddelenpakket
Aangeboden door Hetty's Dorpswinkel in Zijtaart

3e prijs: Joke Peters, Boekel
Tegoedbon
Aangeboden door Bakkerij van de Rakt in Keldonk


25 juni

Benefietdiner brengt 1.150 euro op
Vrijdagavond 24 juni was het Benefietdiner in de Treeswijkhoeve te Waalre. De avond is erg geslaagd. I.p.v. de aangekondigde 4 gangen kregen alle gasten maar liefst 5 gangen voorgeschoteld door chefkok Dick Middelweerd en zijn team. De avond was erg gezellig waarbij we Duchenne Heroes weer wat meer bekendheid hebben kunnen geven. Ook de opbrengst mag er wezen: 1.150 euro.

19 juni

Twee startbewijzen binnen
We zijn met het sponsorgeld de grens van 5.000 euro gepasseerd. Voldoende voor ons tweede startbewijs! Er lopen nog een paar acties om het bedrag nog wat verder omhoog te brengen. Zo hebben we vrijdag 24 juni ons benefietdiner bij de Treeswijkhoeve. De loterij loopt ook nog, trekking op zondag 3 juli.

Training
We kunnen ons nu volledig richten op onze training. Daarvoor zijn we gisteren naar Wageningen geweest, waar de Hel van Wageningen werd georganiseerd. 100 km, bijna alles onverhard met in totaal iets meer dan 1100 hoogtemeters.
We gaan de komende twee maanden er nog hard tegenaan. We proberen om 4 x per week te trainen, vooral in het weekend met lange tochten. Er staat nog een 4 daagse training in de Eiffel op het programma en ook nog 4 dagen in de Ardennen. Samen met nog een aantal losse dagen in Limburg zou dat genoeg moeten zijn om de 700 km in September goed door te komen.

17 mei
Onze nieuwe wielerkleding is binnen!
We hebben er lang op moeten wachten maar het resultaat mag er zijn. Onze wielerkleding is deze week geleverd. We zullen er vele trainingskilometers in rondfietsen en natuurlijk dé 700 km in september.

Met dank aan de sponsors:
    Verhoeven ontwerpburo - Keldonk
    Rooijakkers installatietechnieken - Keldonk
    Van den Boomen grond- weg- en waterbouw - Liempde
    Kuijpers pompen - Keldonk
    Van Boekel - Zeeland
    Pepers autobedrijf - Keldonk
    XL Company - Keldonk
    VHS PQS printerservice - Veghel
    Voorraadlease - Keldonk
    Café zaal De Oude School - Keldonk


Foto: Wim Aerdts
13 februari
Benefietdiner op 24 juni in De Treeswijkhoeve te Waalre
De Waalrese bossen vormen het achtergrond- decor van de witte boerderij waarin De Treeswijkhoeve is gevestigd. Laat u verrassen, verwennen en vermaken door meesterkok Dick Middelweerd en gastvrouw Anne-Laura.
Op vrijdag 24 juni kunt u genieten van een avond vol ontdekkingen uit de nieuwe Nederlandse keuken, met creativiteit, vakmanschap en passie als ingrediënten. De Treeswijkhoeve behoort tot de selecte groep restaurants die een Michelinster toegekend hebben gekregen.

Dick Middelweerd hoefde niet lang na te denken over onze vraag of hij een benefietdiner voor Duchenne Heroes wilde organiseren in zijn restaurant. Samen met hem maken we er op 24 juni een Leuke, gezellige en smaakvolle avond van.
De avond is geheel verzorgd en de kosten zijn € 150,- per persoon, dit is inclusief aperitief, amuse, 4-gangen diner, wijn en koffie. Een derde van dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan Duchenne Heroes.
Vind u het leuk om uzelf culinair te laten verwennen? Reserveer dan alvast voor deze avond. Dit kunt u doen door contact op te nemen met De Treeswijkhoeve. Tel: 040 - 221 55 93.
Wilt u meer informatie over De Treeswijkhoeve? Klik hier.
20 januari
Chocolade voor Duchenne Heroes
     
Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar voldoende sponsorgeld om onze startbewijzen voor Duchenne Heroes veilig te stellen. Daarvoor hebben we Rudolf Vermeulen bonbons uit Veghel benaderd. De reactie was enthousiast om mee te werken aan een chocolade actie. Het zijn uiteindelijk chocoladerepen geworden, verkrijgbaar in de smaken melk, puur en wit. De repen kosten € 1,- per stuk.
Leuk om te geven en leuk om te krijgen!
De repen zijn verkrijgbaar bij:
    Kapsalon Spiegelbeeld, Keldonk
    Café zaal De Oude School, Keldonk
    Garagebedrijf Albert van der Linden, Keldonk
    Kapsalon Daniëlle Verhoeven, Zijtaart
    Hetty's Dorpswinkel, Zijtaart
 

16 januari 2011

Eindelijk kunnen we weer het bos in. Het is weer wennen. Omdat we een hele tijd niet buiten hebben gefietst is het vooral met het sturen weer even aanpassen. Samen met het PEP-team bestaande uit Frans en Toon Pepers starten we in Mariahout. Ze fietsen allebei sneller dan wij en we zien ze alleen nog even bij de pauzeplek. Wel weer een goede training van 60 km. Meteen een goede test voor onze nieuwe fietsen. Vooral het schakelen met de Rohloff naaf vergt wat aanpassing. Voor de rest fietsen ze erg lekker. Jeannette onderwerpt de fiets aan een test door er mee over de kop te gaan. De fiets loopt geen schade op, Jeannette alleen wat blauwe plekken.

13 januari

Nieuwe broeksponsor: van Boekel uit Zeeland is er weer bij. Bedankt.

5 januari 2011

Tja, onze nieuwe fietsen staan al bijna 4 weken werkeloos in de garage. Het wil maar niet dooien. De laatste weken zijn we niet verder gekomen dan onze conditie op peil houden op de spinningfiets bij Fitland. Misschien dan toch dit weekend?

Sponsoracties

Het gaat goed met het verzamelen van shirt- en broeksponsors. Ook dit jaar zullen we dus weer herkenbaar zijn aan onze kleding, weer voornamelijk gesponsord door Keldonkse bedrijven. We hebben iemand gevonden die kosteloos een ontwerp wil maken voor ons. Kevin de Vette van het bedrijf KeDeV. Voor meer info kijk op www.kedev.nl

Loterij

In plaats van familie, vrienden en bekenden te vragen om een direct sponsorbedrag hebben we dit jaar een loterij georganiseerd. De hoofdprijs bestaat uit een rondvlucht in een twee persoons vliegtuig. Verder zijn er nog allerlei andere leuke prijzen te winnen. Loten kosten 5 euro per stuk. Het bedrag komt geheel ten goede aan Duchenne Heroes. Trekking zal plaatsvinden tijdens de jaarmarkt in Keldonk op zondag 3juli.

De (shirt)sponsors

20 december
Kijk op tabblad Foto's en Films voor een impressie van Duchenne Heroes 2010 met filmpjes van Youtube.
17 december
Onze fietsen zijn binnen. Santos Travelmaster 2.6 alu. We gaan ze gebruiken als mountainbike en als vakantiefiets. Met Rohloff naaf en aandrijfriem zullen we er bijna geen onderhoud aan hebben. Vooral handig als Duchenne Heroes net zo modderig wordt als afgelopen jaar.
December
We zijn druk bezig om acties op touw te zetten om het sponsorgeld bij elkaar te krijgen:
  1. Shirtsponsor Verhoeven Ontwerpburo is weer een van onze hoofdsponsors.
  2. We organiseren een loterij met als hoofdprijs een rondvlucht. Elk lot kost 5 euro. Trekking is op zondag 3 juli tijdens de Keldonkse jaarmarkt. Wil je één of meerdere loten kopen, mail dan even. Het is zo geregeld.
  3. Binnenkort leverbaar: Duchenne Heroes Chocolade repen (puur melk en wit) geleverd door Rudolf Vermeulen Bonbons uit Veghel. Ze kosten 1 euro per stuk en zijn te koop bij: Garagebedrijf Albert van der Linden, Café De Oude School, Kapsalon Daniëlle Verhoeven in Zijtaart, Hetty's Dorpswinkel in Zijtaart en bij Rudolf Vermeulen in de Hoofdstraat in Veghel.
  4. Een benefietdiner in de Treeswijkhoeve in Waalre. Datum en verdere informatie volgt nog.
28 november
Reünie van Duchenne Heroes 2010. We zien een aantal bekende Heroes van de zware tocht. Er is een evaluatie om het volgend jaar nog beter te laten verlopen. En er is een presentatie van onderzoeken waar het geld van 2010 naar toe gaat. Klik hier voor het PowerPoint bestand.
9 november
Vandaag zijn de contacten gelegd voor onze eerste sponsoractie. Binnenkort meer informatie hierover. Het is een actie die past bij deze tijd van het jaar en zeker bij kerst, en ... leuk voor iedereen. Hou deze site in de gaten voor meer info.
1 november
Ons eerste sponsorgeld is binnen. Een goed begin is het halve werk!
11 oktober
Ja,het is zover. We hebben ons weer aangemeld voor Duchenne Heroes 2011. We konden de verleiding niet weerstaan.
Duchenne Heroes 2010 was zwaar. Nog even een filmpje van de modder.

 

24 september
Totaalbedrag wat wij bij elkaar hebben gefietst: € 10.932

Het totaalbedrag wat alle 342 fietsers vorige week bij elkaar hebben gefietst: € 1.265.000

 

Via de tacker kon je deze dag live bekijken. Speel met de tijd op deze site en je kunt nog precies zien hoe snel en waar we fietsten. Team 32.

Statiegeldactie
Dat bedrag is deze week nog verhoogd door de statiegeldactie bij AH Kanters in Erp. De afgelopen twee weken kon men statiegeldbonnen inleveren. Dat leverde een totaalbedrag op van 210 euro. Sander Kanters heeft dat bedrag verdubbeld. Dat levert een totaalbedrag op van 420 euro.
Duchenne Heroes 2010 zit erop
Ook de laatste dag van Duchenne Heroes hebben we fietsend af kunnen leggen. Met Vincent gaat het vandaag weer prima. Jeannette heeft vooral veel last van zadelpijn. Gelukkig is de route dit keer echt de makkelijkste van de hele week. Veel brede bospaden met weinig modder. Natuurlijk wel af en toe een klimmetje maar dat hoort erbij.
Checkpoint 1 is op 37 km en die kilometers leggen we in recordtijd af. Na wat eten en drinken op naar checkpoint 2, 28 km verderop. We vallen allebei nog een keer in de modder, afzonderlijk van elkaar op precies dezelfde plek.
Vandaag hebben we ook een checkpoint 3. Dat ligt op 86 km. Vanaf dit punt vertrekken we in colonne onder politiebegeleiding voor de laatste 10 km dwars door Nijmegen. We arriveren om 14.45 uur op controle post 3. Felicitaties gaan over en weer en iedereen is toch wel blij dat het er op zit.
Rond half 4 vertrekken we voor onze laatste ereronde door Nijmegen: op naar park Brakkestein.
In het park is het heel erg druk. We komen allemaal fietsend binnen. Ik zie op een aantal plekken bekenden. Er wordt gefilmd voor het Keldonks Journaal en zelfs Bende bè de Band is speciaal voor ons naar Nijmegen gekomen. Dat is echt heel erg leuk. Hieronder nog een paar foto's daarvan.
Sam heeft nog een mooie taart voor ons met een foto die we van de week samen met hem hebben gemaakt. Die laten we ons goed smaken. We praten nog wat na met iedereen die speciaal voor ons is gekomen maar ook met andere deelnemers die we gedurende de week hebben leren kennen.
Rond 18.00 uur vertrekken we richting Keldonk.
Het was een geweldig mooie, leuke, gezellige en vermoeiende week. We kijken er met plezier op terug.
Iedereen heel erg bedankt voor jullie hulp, belangstelling, sponsoring of op wat voor manier je dan ook hebt bijgedragen dat wij deze week tot een goed einde hebben kunnen brengen.
BEDANKT!
Je kunt op de site van Duchenne Heroes ook een algemeen verslag per dag lezen, soms inclusief filmpjes. Klik hier voor het verslag.
Hier vind je foto's van de start en dag 1
Hier vind je foto's van de finish in park Brakkestein.
Teamnaam: CoSta Bikers 1 Wandeldonk.nl 4 Sam
nummer
32
Aankomst in park Brakkestein in Nijmegen
Het zou natuurlijk super zijn als we daar velen van jullie kunnen begroeten. Het park is al open vanaf 13.00 uur. Vanaf 14.30 uur is er muziek. Het schijnt altijd gezellig te zijn, vorig jaar waren en zo’n 2000 bezoekers. Wij fietsen de laatste 10 km dwars door Nijmegen, o.a. via de Waalkade, onder politie escorte naar het park.
We verwachten daar tussen 15.30 en 16.00 uur aan te komen.

 

Etappe 7 Venray - Nijmegen

Na een rustige warming-up volgen we de ‘nieuwe’ mountainbikeroute van Bergen. Tot het eerste checkpoint fietsen we door bossen en over heuvelachtige onverharde paden. We volgen lange tijd de Maas en rijden dan via een landweg het Duitse Reichswald in. In het oostelijk deel van het Reichswald beklimmen we meerdere keren de stuwwal. Dan fietsen we ten westen van de stuwwal naar het tweede checkpoint in Milsbeek.

Hierna voert de route rond de Mokerplas. We fietsen over de Sint Jansberg en volgen de vaste route naar Nijmegen. Na een aantal mooie en laatste (!) klimmetjes bereiken we het verzamelpunt.

Als peloton fietsen we met alle andere helden dwars door Nijmegen, naar Park Brakkenstein. Het eindpunt waar we maanden naar toe gewerkt hebben. Waar familie, kennissen en Duchenne patiëntjes van alle deelnemers ons op zullen wachten. Waarschijnlijk wel een emotioneel moment.
 

Moeilijkheidsgraad ** (2)

Afstand 86 km

Stijging 380 m

Daling 349 m

Hoogte vertrek 20 m

Hoogste punt 73 m

Laagste punt 14 m

Hoogte aankomst 51 m

 Klik op kaartje
 voor vergroting

*********************************************************

Mail Jeannette & Vincent@ - 17 september

Morgen wordt een mooie dag!

Vandaag was de route 120 km lang en dat was lang, heel lang, eigenlijk zelfs te lang. We starten met z'n drieën, Vincent en ik samen met Henk. We gaan er van uit dat de route vandaag een stuk lichter is maar dat valt de eerste 40 km tegen. Het zijn veel korte klimmetjes en ik (samen met nog een aantal anderen) moet ze vaak op lopen. Dan is er ook nog veel modder. Die combi zorgt ervoor dat het erg zwaar is. We zijn blij als we bij checkpoint 1 zijn. 40 km gefietst en nog 80! Te gaan. Als we een paar honderd meter verder zijn bedenkt Henk dat hij liever terug gaat. Voor vandaag bestaat ons team nog uit 2 personen, Wandeldonk.nl 4 Sam.

Ondertussen voelt Vincent zich weer helemaal fit. Vanmorgen had hij nog wat last van zijn maag en diarree. Een bekende klacht deze week, hier hebben heel veel fietsers last van. We denken dat het komt door de vele isotone drankjes, gelletjes en repen.

De route is vandaag verdeeld in 3 stukken van 40 km. Op kilometer 70 heb ik het helemaal gehad. Om de laatste 10 km voor checkpoint te overbruggen besluit ik om te gaan jagen. We zijn met een groep van een man of 20. Ik ga op kop en laat me niet inhalen. Later hoor ik van Vincent dat de een na de ander moet afhaken. Ik ben hartstikke kapot maar fiets gewoon door. Aangekomen bij checkpoint 2 krijg ik complimenten van de laatste 6 volgers. Stoere actie al zeg ik het zelf. Hierdoor kunnen we om 14:50 uur vertrekken.

Nog 40 km te gaan. Het is nu echt ver en we lassen een paar extra korte stops in. Om 17:45 uur arriveren we op de camping. Dag 6 en de langste etappe zit erop.

Morgen nog 86 km te gaan. Dat wordt nog flink aanpoten om op tijd bij het checkpoint te zijn maar dat zal ook wel weer goedkomen. Onder politiebegeleiding fietsen we de laatste 10 kilometer door Nijmegen. Het schijnt een geweldige ervaring te zijn en erg emotioneel.

We hebben er zin in.
Groeten, Jeannette

Via de tacker kon je deze dag live bekijken. Speel met de tijd op deze site en je kunt nog precies zien hoe snel en waar we fietsten. Team 32.

Etappe 6 Herkenbosch - Venray

Vandaag beginnen we aan de langste etappe van Duchenne Heroes. Aan het begin van deze middelzware etappe volgen felle klimmetjes elkaar in hoog tempo op, veelvuldig afgewisseld met prachtige, vaak technische, singletracks.

Vanaf de camping fietsen we direct het Meinweggebied in. Een droomgebied voor mountainbikers. Er is door verschillende instanties toestemming verleend om dit gebied te doorkruisen.

Uitdagende bospaden brengen ons tot aan Venlo. De paden liggen langs de grens, soms op Nederlands grondgebied, soms net in Duitsland. We fietsen om Venlo heen, opnieuw richting bossen en heidevelden.

Hier is de route voornamelijk vlak. Een groot verschil met het Meinweggebied. Vlak voor we de Maas oversteken leggen we een aantal kilometers af van de technische mountainbikeroute van Bergen (Maasduinen). Na het oversteken van de Waal fietsen we via een vlakke weg naar de camping in Venray.

Moeilijkheidsgraad ** (2)

Afstand 120 km

Stijging 765 m

Daling 780 m

Hoogte vertrek 35 m

Hoogste punt 60 m

Laagste punt 13 m

Hoogte aankomst 20 m

Klik op kaartje
 voor vergroting

***********************************************************

Mail Jeannette & Vincent@ - 16 september

Vlakker is niet altijd makkelijker.

Etappe 5 zit erop. De route is vandaag een stuk vlakker. Het eerste uur fietsen we 20 km, zo snel is het deze week nog niet gegaan. We volgen een aantal brede veldwegen. Af en toe hebben we een klimmetje maar we kunnen het tempo er goed in houden. We hebben vandaag volle bak, we fietsen met z'n zessen, net als op dag 1.

Net na checkpoint 1 krijg ik (Jeannette) een dip, die duurt van 40 km tot aan 75 km bij checkpoint 2. Daarna gaat het een stuk beter en ik kom redelijk fit aan de finish. Vincent voelt zich de laatste kilometers wat ziek en is blij dat hij er is.

De etappe is vandaag redelijk vlak maar dat is ook weer niet alles.
Te veel rechtdoor fietsen, dan voel je alle pijntjes zoals pijn in nek en schouders, zadelpijn en pijn in de knieën.

We hebben vanavond allebei nog een massage gehad. Dat moet goed genoeg zijn om de laatste 2 dagen door te komen.
Morgen de langste etappe, 120 km.
Groeten, Jeannette

Via de tacker kon je deze dag live bekijken. Speel met de tijd op deze site en je kunt nog precies zien hoe snel en waar we fietsten. Team 32.

Etappe 5 Valkenburg - Herkenbosch

We fietsen voornamelijk over landwegen richting het oosten. Bij Landgraaf komt de Wilhelmina Steenberg al snel in zicht. In 1992 vond hier de crosscountry World Cup plaats. We volgen de mountainbikeroute naar Heerlen en over de Wilhelmina Steenberg tot het eerste checkpoint in Landgraaf.

Na deze stop fietsen we over de Brunssummerheide. Een heuvelachtig gebied waar regelmatig reptielen en amfibieën worden gespot, zoals de ringslang, groene kikker of zandhagedis.

Dan volgen we de Schinveldroute: hier laten we ons verrassen door technische passages. De onverharde paden van deze route worden perfect onderhouden door Natuurmonumenten en MTB club Discovery. Na deze vaste routes is het tijd voor avontuur: dwars door dichte bossen langs de Nederlands-Duitse grens fietsen we naar het tweede checkpoint bij vakantiepark de Hommelheide.

Het laatste stuk van de route brengt ons via landweggetjes en bospaden naar het Meinweggebied. Met als eindpunt Park Elfenmeer in Herkenbosch.

Moeilijkheidsgraad *** (3)

Afstand 108 km

Stijging 815 m

Daling 915 m

Hoogte vertrek 135 m

Hoogste punt 215 m

Laagste punt 27 m

Hoogte aankomst 35 m

Klik op kaartje
 voor vergroting

 

**********************************************************

Mail Jeannette & Vincent@ - 15 september

Race tegen de klok.
En ook dag 4 zit erop. We beginnen vandaag met het beklimmen van de afdaling van gisteren en dat valt niet mee. Vooral voor mij is flink klimmen tijdens de eerste 15 km killing. We gaan langzaam en ik moet weer regelmatig afstappen. We doen 3,5 uur over de eerste 30 km. Dat betekent dat we nog 3 uur hebben voor de volgende 40 km om nog op tijd te zijn bij checkpoint 2.

Het fietsen gaat nu een stuk beter.
Vincent rijdt nog een keer lek. Ik fiets samen met Roy alvast door. Vincent en Frans vervangen de band. Dat is een goeie actie want we zijn op tijd bij het checkpoint. We moeten weer om 15 uur weg zijn en we vertrekken om 14.59 uur, ruim op tijd dus ...

De route is weer erg mooi, net zoals de andere dagen. De routebouwers hebben erg hun best gedaan om de route te verbeteren. Dat is goed gelukt. Volgens de kenners is hij daardoor wel een stuk zwaarder geworden.

Gelukkig zitten de zwaarste dagen er nu op. Morgen klimmen we 'maar' 900 m. We gaan morgen het heuvelland uit. We hebben nu toch kijk op een goede afloop.

Via de tacker kon je deze dag live bekijken. Speel met de tijd op deze site en je kunt nog precies zien hoe snel en waar we fietsten. Team 32.

Etappe 4 Vijlen - Valkenburg

Vandaag komen we door een schitterende regio van Nederland. Zuid-Limburg heeft veel hoogteverschil en elk jaar worden hier beroemde tochten georganiseerd, zoals de Amstel Gold Race en de Bart Brentjens Challenge. Delen van bekende mountainbikeroutes vormen de route van vandaag. We komen dan  nauwelijks verharde wegen tegen.

Na de start bij Camping Cottesserhoeve fietsen we via een grote bocht door de Voerstreek naar Valkenburg aan de Geul. Op de hellingen in de buurt van onze ‘wielerhoofdstad’ krijgen we een aantal mooie singletracks. Daarna kunnen we uitrusten in het kamp op Camping De Bron.

Moeilijkheidsgraad **** (4)

Afstand 103 km

Stijging 1820 m

Daling 1885 m

Hoogte vertrek 150 m

Hoogste punt 260 m

Laagste punt 54 m

Hoogte aankomst 135 m

Klik op kaartje
 voor vergroting

Mail Jeannette & Vincent@ - 14 september
11 uur nadat we gisteren binnen waren stonden we vandaag alweer naast ons bed (in dit geval slaapmatje en tent).

Alles voelt stram en eigenlijk niet goed genoeg om te fietsen. Vooral bij Jeannette. Met Vincent gaat het allemaal prima.

Tot aan checkpoint 1 (36 km) is de route weer super zwaar. Ik (Jeannette) denk dat ik wel 20 keer een stuk heb moeten lopen. Ik zit dan ook behoorlijk stuk als we daar aankomen. Achteraf blijkt dat we nu al bijna de helft van de hoogtemeters hebben gehad.

Na een klein half uurtje pauze vertrekken we weer, op karakter dit keer. De route tussen checkpoint 1 en 2 valt reuze mee en ik kom veel fitter aan bij checkpoint 2. Gelukkig maar want er is vanmorgen gemeldt dat we daar voor 15 uur weg moeten zijn, anders krijgen we een kortere route geladen. Dat blijkt ook echt zo te zijn dus vertrekken we daar om 14:57 uur.

Het laatste deel gaat voor een deel door Duitsland over wat bredere paden. Het venijn zit 'm dit keer in de staart. Als we in de buurt van drielandenpunt en Vaals komen hebben we nog een paar pittige klimmen.

Uiteindelijk zijn we om 18:15 u binnen. Eigenlijk iets te laat maar gelukkig wel een uur eerder dan gisteren.

We hebben het steeds erg druk als we binnen zijn. En dan hebben we ook nog 4 begeleiders die ons verzorgen. Als we binnenkomen worden meteen onze fietsen meegenomen om schoon te spuiten. Iemand anders zorgt dat onze fietsen weer prima in orde zijn. Helaas moet hij morgen naar huis en moeten we zelf onze remmen bijstellen, versnellingen bijstellen en ketting schoonmaken en repareren.
We zullen hem nog missen.

Via de tacker kon je deze dag live bekijken. Speel met de tijd op deze site en je kunt nog precies zien hoe snel en waar we fietsten. Team 32.

Etappe 3 Sart-lez-Spa - Vijlen

De camping ligt vlakbij het beroemde racecircuit Spa-Francorchamps. In 2005 en 2006 werd hier gestreden om de Wereldbeker Mountainbike. Een bijzondere start van de etappe. Met een flinke klim verlaten we het dal van de Wèyai. Hierna wisselen korte klimmetjes en spectaculaire afdalingen elkaar in hoog tempo af. Volledige concentratie is dan vereist!

In de middag komen we geweldige singletracks tegen in het groene Münsterwald. Het échte hoogtepunt van de dag is de klim naar het Drielandenpunt. Meteen ook het hoogste punt van Nederland. Daarna is het vooral downhill, over een erg mooi deel van de Epener mountainbikeroute.

Moeilijkheidsgraad **** (4)

Afstand 99 km

Stijging 1750 m

Daling 1921 m

Hoogte vertrek 320 m

Hoogste punt 417 m

Laagste punt 149 m

Hoogte aankomst 149 m

Klik op kaartje
voor vergroting

 

**********************************************************

Mail Jeannette & Vincent@ - 13 september
De koninginnenrit zit erop.

We hebben vandaag meer dan 11 uur op de fiets gezeten. Dat gaat niet in de koude kleren zitten. Armen, polsen, nek, schouders, rug en zelfs mijn voeten doen zeer. En dan heb ik het nog niet eens over mijn benen.

Ondanks alle pijntjes hebben we een geweldige dag gehad. Het weer was perfect en de route was fantastisch. Veel singletracks, veel modder, veel riviertjes oversteken en vooral heel veel klimmen.
Dit is het echte mountainbiken!

Tot nu toe is het een geweldige ervaring. Het is niet voor te stellen wat een happening het hier is. Iedere dag worden er 525 personen verplaatst, wordt er voor al die mensen gekookt. Ze willen allemaal douchen, wat mij een koude douche en een heel klein straaltje heeft opgeleverd. Alle fietsen worden iedere dag gewassen, daar zijn ze nu (22 u) nog mee bezig. We mogen allemaal 2 x naar de massage, 2 x kleding laten wassen en 2 x onze fiets laten repareren.

Ach, zoals met zoveel dingen: je moet er bij zijn om je werkelijk voor te stellen hoe het is. Ik hoop dat we volgende week foto's en filmpjes op de site kunnen zetten.

Morgen staat ons weer een zware dag te wachten, benieuwd hoe het zal gaan.

Volg ons via de tacker en tot morgen.
 

Via de tacker kon je deze dag live bekijken. Speel met de tijd op deze site en je kunt nog precies zien hoe snel en waar we fietsten. Team 32.

Etappe 2 Grand Halleux - Sart-lez-Spa

Dit is de Koninginnerit! Direct na de start in Grand Halleux klimmen we naar 255 meter. Op de vaste route tussen Vielsalm en Lierneux komen we nog meer klimmetjes en mooie afdalingen tegen. Na zo’n dertig kilometer bereiken we het eerste checkpoint in het groene dal bij Trou de Bra. Na deze rustpauze fietsen we via brede boswegen naar Trois-Ponts. Nu wordt de route nog technischer en uitdagender. Het schijnt dat we hier een fantastisch uitzicht hebben op het meer van Coo. We beginnen dan aan de klim naar het hoogste punt van de dag op 565 meter.

Op tweederde komen we bij het tweede checkpoint in Stoumont, waar we ons kunnen opladen voor de pittige rit naar de top. De afdaling die volgt, dwars door het dal van de Chefna, is adembenemend! zeggen ze.

Op de vaste route naar Aywaille komen we nog twee mooie beklimmingen tegen. Daarna volgen we de vaste routes van Theux en Spa. Voor de laatste kilometers is uiterste concentratie vereist! We worden hier namelijk over smalle en technische singletracks gestuurd tot vlak voor de camping Spa d’Or.

Moeilijkheidsgraad ***** (5)

Afstand 99 km

Stijging 2370 m

Daling 2360 m

Hoogte vertrek 310 m

Hoogste punt 565 m

Laagste punt 153 m

Hoogte aankomst 320 m

Klik op kaartje
 voor vergroting

 
 

****************************************************

Mail Jeannette & Vincent@ - 12 september
De kop is eraf, dag 1 zit erop.

's Morgens wordt ieder team voorgesteld en apart weggeschoten. Het is best druk met bezoekers. Wim en Jet, die ons weg hebben gebracht, zijn er nog. Ook Jacqueline en Danielle, de moeder en tante van Sam zijn er. Veel Duchenne patientjes en familieleden. Het is best een emotioneel moment bij de start.

We presteren het om binnen 200 m al fout te fietsen. Gelukkig ontdekken we dat snel. Tot aan het eerste checkpoint, op 37 km, was het behoorlijk pittig. Er zijn regelmatig stukken waar ik moet lopen. Vincent kan vaak nog lang doorfietsen. De laatste 3 km voor het checkpoint zijn zo steil, klimmen en afdalen, dat letterlijk iedereen moet lopen. Kunnen wij onze naam eer aan doen. We proberen het positief te zien door te zeggen dat we dachten dat we 7 dagen moesten fietsen maar dat dat nu toch wel meevalt, met dat lopen erbij.

Na het eerste checkpoint hebben we een heerlijke route door het open veld. Mooie uitzichten, brede paden en de klimmen zijn niet al te steil. Checkpoint 2 ligt op 60 m. Helaas begint het daarna behoorlijk te regenen en wordt alles modderig en glad. Dat is wel wat meer opletten. Wijzelf en de fietsen worden modderig. Om half zes zit onze allereerste dag van Duchenne Heroes er op.

Het is nu al een geweldige ervaring. Morgen staat ons een zware dag te wachten. Ik zie er naar uit maar ben ook wel wat huiverig. Ach ja, we hebben genoeg getraind, net lekker pasta gegeten en zo meteen op tijd naar dan moet het morgen goed komen.

@Jeannette & Vincent@ - 12 september
Het is hier super! Wij zijn onderweg.

Via de tacker kon je deze dag live bekijken. Speel met de tijd op deze site en je kunt nog precies zien hoe snel en waar we fietsten. Team 32.

Etappe 1 Wiltz - Grand Halleux

Duchenne Heroes start, net als voorgaande edities, op Camping Kaul in Wiltz. De teams vertrekken één voor één uit het kamp. Het begin van zeven dagen... en maar liefst 700 kilometer. Na het startschot is er weinig tijd om warm te worden: we fietsen na een korte klim met uitzicht op de camping, over een slingerend pad naar de Luxemburgse heuvels. Via Enscherange, Mecher en het pittoreske stadje Clervaux rijden we naar de gemeente Troisvierges voor het eerste checkpoint. Hier kunnen we even uitrusten van de allereerste zware kilometers.

Na deze pauze wordt het landschap al rustiger en komt de Noord-Luxemburgse hoogvlakte in zicht. Via de Weiswampach See en de skipistes van het gelijknamige dorpje op de Kokelbierg (514 m) rijden we België binnen. Daar begint een afdaling naar Gouvy.

In de middag krijgen we alvast een voorproefje van de Belgische Ardennen. Rotsige afdalingen en lange klimmen wisselen elkaar af, waarna we bij camping Les Neuf Pres uitkomen.

Moeilijkheidsgraad *** (3)

Afstand 88 km

Stijging 1930 m

Daling 1940 m

Hoogte vertrek 320 m

Hoogste punt 573 m

Laagste punt 302 m

Klik op kaartje
voor vergroting

Mail Jeannette & Vincent@ - 11 september
Op zaterdag loopt 's middags de camping vol.
Sommigen hebben een klein tentje (net als wij) maar er komen ook veel caravans en campers binnen.
Om 18 uur zijn we allemaal bij de burgemeester van Wiltz op de borrel uitgenodigd.
We verzamelen ons op de camping voor onze eerste gezamenlijke maaltijd en de officiële opening. Een speciaal moment om hier met meer dan 500 mensen te zijn en dit mee te maken.

We zitten nu nog even na te praten bij de tent en gaan zo slapen.
22 uur is laat genoeg.

….. morgen gaat het spektakel beginnen.

Mail Jeannette & Vincent@ - 10 september
Vrijdag rond 18 uur komen we aan in Wiltz.
Er zijn al wat fietsers en vrijwilligers en fietsers op de camping maar echt druk is het nog niet. We zetten onze tent op en zoeken een plekje voor al onze spullen. We zoeken een pizzeria op voor een bord vol koolhydraten. Na wat napraten zoeken we op tijd onze slaapzak op.

*********************************************************


8 september
Spandoek
We hebben een spandoek laten maken wat we elke dag bij onze tent willen zetten. Zo kan iedereen zien dat wij team Wandeldonk.nl 4 Sam zijn. Vandaag hebben we, met dank aan Mari Koolen, het frame binnen gekregen.

7 september
Jjaa
aaAAAAAAA
We zijn de 10.000 euro voorbij. In het begin was ons doel 5.000 euro, zodat onze startbewijzen binnen waren. We zijn nu toch wel heel erg trots dat we de 10.000 euro hebben gehaald. Met dank aan al onze sponsors. Daar mogen jullie met z'n allen trots op zijn!

De  monsterrit komt nu ook echt dichtbij. Vrijdag vertrekken we naar Wiltz om zondag uitgerust aan de start te staan.
Binnenkort komt er een link naar de tracker op de site van Duchenne Heroes en hopelijk ook op deze site.
Hier een etappe van vorig jaar. Wel leuk. Je kunt precies zien hoe snel we fietsen of we stil staan, of we voorbij worden gereden en waar we eindigen.

4 september
Nog meer in het nieuws
Vandaag zijn er een aantal berichten geplaatst op
Keldonk.nl Het gaat om een bericht over onze sponsors, over de flessenactie bij AH in Erp en nogmaals uitleg over hoe men ons kan sponsoren.

Deze week is het derde nummer van Sportief Veghel verspreid. HetSam is een gratis blad waar verenigingen en sporters uit de gehele gemeente in de spotlights worden gezet. Er is een interview met ons geplaatst en enkele foto's.

3 september
En nu echt de aller, aller, aller laatste training
Deze week hebben we niet veel meer gefietst. Nu was het belangrijker om onze fietsen weer tip top in orde te krijgen. Dat is gebeurd door
Bikers uit Heeswijk. Die hebben er voor gezorgd dat er een aantal nieuwe materialen zijn gemonteerd en alles weer piekfijn is afgesteld. Vandaag hebben we een soort van testrit gereden. 42 km over de mtb-route van Rooi. Volgende week nog even terug voor de laatste fijnafstelling en dan is ook dat helemaal in orde.
Het enige wat we nu nog doen is uitrusten.

Flessenactie bij AH in Erp
Gisteren stond er weer een bericht in de Erpse Krant. Een foto met onze shirt- en broeksponsers en de aankondiging van de statiegeldactie bij AH Kanters in Erp. Van maandag 6 september t/m zaterdag 18 september (de finishdag van Duchenne Heroes) kan iedereen zijn/haar statiegeldbon inleveren. Na afloop zal Sander Kanters het gehele bedrag nog een keer verdubbelen. Spaar dus alle flessen op, breng ze de komende weken naar AH in Erp en doneer de bon in de daarvoor bestemde bus. Wij, maar natuurlijk ook Sam, zijn jullie er nu al dankbaar voo

Weetjes van de organisatie
- 338 helden staan aan de start
- er waren 392 aanmeldingen, dit jaar zijn er bijzonder veel helden uitgevallen door blessures
- 115 vrijwilligers en 60 teambegeleiders (waaronder onze teambegeleider Ad) reizen mee
- de totale sponsoropbrengst is nu € 1.155.568,54
- per deelnemer is dat € 3.418,84
- de koplopers zijn:
    Ferdi van Overveld met € 17.855,71
    Team Nauta met € 7.647,30 (per teamlid)
- Jeannette en Vincent hebben nu € 4.945,- per persoon

29 augustus
De laatste serieuze training
Vandaag hebben we gefietst in Zuid Limburg. Gestart vanaf Valkenburg en zo richting drie landen punt. Klik
hier voor kaartje. Bij terugkomst stonden er 92 km en 1300 hoogtemeters op de teller. Een goed resultaat voor onze laatste serieuze training. Deze week worden de fietsen nog een keer goed nagekeken en dan fietsen we volgend weekend nog paar kortere tochtjes. Weten we meteen of na de beurt de fietsen inderdaad tiptop in orde zijn.

26 augustus
Vandaag weer een update van ons, onze sponsors en onze trainingen in de Koerier.

12 september komt nu echt dicht bij. Het enige wat we nu nog kunnen doen is zorgen dat we uitgerust in Wiltz aankomen. We zijn ook al druk bezig om alle spullen die we tijdens Duchenne Heroes nodig hebben te verzamelen en een goede paklijst te maken.

25 augustus
Nog 17 dagen, en dan ...
Wie helpt ons over de 10.000 euro?
Nog 179 euro

De teller bij Duchenne Heroes boven het miljoen.
klik
hier voor de laatste stand.

24 augustus
Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen
Ons leven bestaat op dit moment vooral uit trainen. Met moeite kunnen we hier en daar wat sociale contacten onderhouden. We trainen vier keer per week. Meestal twee avonden door de week ruim 40 km en op zaterdag en zondag tochten van 80 tot 100 kilometer. De afstand van 100 kilometer kunnen we ondertussen wel aan, dat hebben we al een aantal keren gedaan. We zijn alleen wel heel erg benieuwd hoe het zal gaan als we dat zeven dagen achter elkaar moeten doen, en dan die hoogtemeters. Nog ruim twee weken en dan zullen we het weten. 

Vorige week heeft vooral Jeannette flink wat kilometers gemaakt. Op zaterdag 120 en op zondag nog eens een keer 75 km. Afgelopen weekend in de omgeving van Berg en Dal en Groesbeek hebben we samen een tocht van 110 km gefietst met 900 hoogtemeters. Zaterdag nog een tocht van 60 km er achteraan in de buurt van Gemert. Komend weekend hebben we op zaterdag de laatste informatie bijeenkomst van Duchenne Heroes. Zondag fietsen we onze laatste grote tocht. Het is de bedoeling om 100 km op de Veluwe te fietsen, samen met een aantal van onze teamleden waar we ook tijdens de week van Duchenne Heroes mee zullen fietsen. De voorbereidingen op de monstertocht vorderen ook. De fiets krijgt nog een laatste beurt. De laatste kleinigheidjes nog kopen. En belangrijk! De laatste week niet fietsen, alleen rust.

10 augustus
Het Routeboek is er!
Het routeboek is onze bijbel voor de week van Duchenne Heroes. Hierin staat per dag beschreven hoe de route er uit ziet. Over een paar weken krijgen we ook nog van iedere dag een gps-track. Dan kunnen we precies op kaart zien waar we gaan fietsen. Het routeboek leert ons dat de routes sinds vorig jaar weer zijn aangepast. De parcoursbouwers hebben hun uiterste best gedaan om unieke mountainbikepaden en single tracks te verbinden en asfalt nog meer te vermijden. Nou ... een beetje asfalt op z'n tijd lijkt ons toch eigenlijk ook wel lekker fietsen. Hieronder een overzicht van de dagetappes:

Overzicht dagetappes           
           
         Dag afstand (km) stijging (m) daling (m) zwaarte overnachting 
1 88 1930 1940    *** Grand Halleux 
2 99 2370 2360 ***** Sart-lez-Spa 
3 99 1750 1921   **** Vijlen 
4 103 1820 1885   **** Valkenburg 
5 108 815 915     ***  Herkenbosch
6 120 735 750       ** Venray 
7       86 + 10 360 360       **  Thuis

9 augustus
2000 km vakantie, 200 km wandelen en dan ... 200 km trainen
De 2000 km die we gefietst hebben naar Barcelona waren een goede training, maar vooral ook erg leuk en ontspannend. Het heeft er zeker aan bij gedragen dat we fietsbenen gekregen hebben. Een week na thuiskomst stond voor Jeannette de 4-daagse van Nijmegen op het programma. 4 x 50 km zonder een meter wandeltraining. Ondanks een extra blaar hier en daar behoort haar 31e 4-daagse alweer tot het verleden.
Dan is het weer tijd voor het serieuze trainingswerk. Afgelopen weekend zijn we in Valkenburg geweest. Van daar uit hebben we twee tochten van ruim honderd kilometer gereden. Conditioneel kunnen we dat zo langzamerhand goed aan, maar op dag 2 voelden we de kilometers van dag 1 goed in onze benen. Aan het einde van de dag ging Vincent een paar keer onderuit. De laatste keer over de kop in een afdaling. De vermoeidheid slaat dan toe en de concentratie vermindert. Ook een belangrijke les. Het waren twee lange dagen. We moeten er nu nog even niet aan denken dat dit nog niet eens de zwaarste Heroesdagen waren en ... dat er straks nog vijf achteraan moeten.

3 augustus
Keldonks Journaal
Vandaag zijn er tijdens onze training opnames gemaakt voor het Keldonks Journaal. Ans en Henri hebben allerlei capriolen in het bos uitgehaald om onze snelheid en bochtentechniek goed vast te leggen. Maart 2011 tijdens de uitzendingen van het Keldonks Journaal is het verslag te zien.

2 augustus
Interview met Sportief Veghel
Vandaag hebben we een interview voor het blad Sportief Veghel. Een blad wat je in veel sportzaken, sportzalen, supermarkten en andere gelegenheden gratis kunt meenemen. Voor de rubriek 'Spotlight op twee sporters' hebben we van alles verteld over onszelf en onze sportieve vakanties maar natuurlijk ook over onze deelname aan Duchenne Heroes. Bij het artikel zullen een aantal foto's worden geplaatst waar we voor hebben geposeerd in het tenue waar onze sponsors op staan. Vanaf begin September weer op diverse plaatsen in Veghel gratis mee te nemen.

5 juli
Ons nieuwe fietstenue
Om ons fietstenue met al onze shirt- en broeksponsors te testen hebben we er een kleine 2000 km mee gefietst. We staan midden in de Pyreneeën op de grens van Frankrijk en Spanje. Een mooie plek voor de presentatie. We willen al onze sponsors en in het bijzonder de bedrijven die op ons tenue staan bedanken om dit mogelijk te maken.

bedankt:
Verhoeven Ontwerpburo - Keldonk
Van den Boomen grond- weg- en waterbouw- Liempde
Koolen Installatietechniek - Keldonk
Kuijpers Pompen - Keldonk
Rooijakkers Installatietechniek - Keldonk
Kanters Bedrijven - Veghel
Van Boekel - Zeeland
Pepers Autobedrijf - Keldonk
Voorraadlease - Keldonk
Dortmans Heating Service- Keldonk
De Oude School - Keldonk
XL Company - Keldonk

4 juni
Energie tijdens Duchenne Heroes
Via een fanatieke MTBer (collega van Jeannette) zijn we in contact gekomen met
fietsenzaak Bikers in Heeswijk. Ook Bikers vind het onderzoek naar de ziekte van Duchenne een goed doel. Ze weten wat Duchenne Heroes inhoudt, hoe zwaar het kan zijn en dat we heel erg veel energie nodig zullen hebben tijdens die week. Daarom hebben ze voor ons een pakket samengesteld voor de hele week met allerlei energie repen, tabletten, gelletjes, dorstlesser, energiedrank en zelfs een hersteldrank om er ook de volgende dag weer flink tegenaan te kunnen. Verder hebben ze nog een onderhoudspakket voor onze fietsen beschikbaar gesteld. Bikers bedankt!

2 juni.
Leuk!!!
Afgelopen week krijgen we een telefoontje van een medewerker van Fransen Gerrits BV uit Erp. Hij is 25 jaar bij de zaak en wil, in plaats van een receptie, het geld aan goede doelen geven. Een goed doel is Wandeldonk.nl/4Sam. Wij zijn blij verrast en met deze spontane manier van sponsoring. Hup, weer € 500 voor het belangrijke onderzoek naar een medicijn voor Duchenne.
ONTZETTEND BEDANKT. Het geeft ons de kick om te trainen en het de 7 dagen, 100 km vol er tegen aan te gaan, en voor Sam en zijn familie de hoop op een betere toekomst.

1 juni
We hebben een begeleider!
Afgelopen zondag hebben we een bijeenkomst gehad met de
CoSta Bikers. Zij fietsen voor Cody, de zoon van Henk, de teamleider van dit team. Cody woont in Gerwen en is een vriendje van Sam. Ze zitten bij elkaar in de klas. Een aantal CoStabikers komen hier uit de buurt. We trekken tijdens Duchenne Heroes gezamenlijk op. Ze hebben twee grote bussen, die gereden worden door verzorgers, waarin ook al onze spullen passen. Het geeft ons de gelegenheid om ook een begeleider mee te nemen. We hebben iemand gevonden waarbij het avonturen ook in het bloed zit. Die persoon is de vader van Jeannette (Ad). Hij neemt, als we bekaf zijn van het fietsen, het tent opzetten en afbreken, de modder van de fietsen spoelen en andere klusjes over. Het enige waar wij ons dan nog mee bezig houden is fietsen .... en dat lijkt ons eigenlijk al meer dan genoeg.

28 mei
Vanavond was het dan zover .... auto's wassen met Jong Nederland.
Als we om half zeven bij het sportpark aankomen zijn er al veel grote en kleine wassers en ook al wat auto's aanwezig. Er wordt enthousiast begonnen aan iedere auto. Soms is de auto al nat voordat hij stil staat. De kinderen zijn steeds druk bezig, soms meer om te stoeien met elkaar. Het gevolg is dat ze zo nu en dan natter zijn dan de auto's.
Het blijft gezellig druk totdat we er om half negen weer mee op houden.

Bij deze willen we Jong Nederland bedanken voor de leuke en ludieke actie dat het mooie bedrag van € 222,50 heeft opgebracht. Zo brengen zij ons sponsorbedrag boven de mijlpaal van € 8500. Klik
hier voor een uitgebreid verslag op Keldonk.nl

26 mei
Uit de nieuwsbrief van Duchenne Heroes mei 2010

n de top 5...

Veel Duchenne Heroes gaan erg hard met hun sponsorwerving! Team Nauta heeft tot nu toe het hoogste sponsorbedrag van alle teams (in totaal en gemiddeld), maar Wandeldonk.nl 4 Sam heeft het ook voorzien op de eerste plek in de top 5! Ook de individuele deelnemers dagen elkaar lekker uit. Ferdi van Overveld heeft al ruim 11.000 euro opgehaald, maar de sponsorteller van Alfons Sprengers stijgt nu ook ontzettend snel! Wij zijn heel benieuwd wie er in september op één eindigen… En voor nu: Go! Go! Go!

In de top 5 staan nu:

 

Teams (€ per teamlid)

1. Team Nauta                           €   4.786,50

2. Wandeldonk.nl 4 Sam          €   4.009,28

3. Team PR                               €   3.500,00

4. Team A4D                             €   3.413,45

5. Pet-Powerbikers                     €   3.334,63

 

Individuele deelnemers
1. Ferdi van Overveld                  11.347,75

2. Alfons Sprengers                    €   8.128,95

3. Peter Goodschalk                    €   7.143,95

I

En
Het ontwerp van ons shirt is klaar.
We zijn trots op het resultaat en de sponsoren die dit mogelijk gemaakt hebben.
 
Ook staat er een eerste filmpje bij de foto's en films, het was even uitzoeken hoe dit werkt.
23 mei
Heeft uw auto ook een wasbeurt nodig? Kom dan a.s. vrijdag tussen 18.30 uur en 20.30 uur naar de parkeerplaats van het sportpark in Keldonk. Daar kunt u uw auto laten wassen door Jong Nederland Keldonk. Ook wij zullen er natuurlijk zijn om onze handen uit de mouwen te steken. Voor meer info
klik hier.
17 mei
Afgelopen weekend hebben we getraind in de Ardennen in de buurt van Vielsam en Houffalize. De MTB routes zijn daar nog wel effe wat anders dan in Zuid Limburg. Gelukkig is het erg nat, om zo ook in barre omstandigheden te kunnen trainen. Een aantal paden zijn erg modderig, de boomstronken zijn soms erg glad. We kunnen het ook niet zonder te vallen. De pedaalclips krijgen dan natuurlijk de schuld. "Die lieten niet op tijd los". De klimmen zijn veel langer dan in Limburg. We merken nu dat we meer ervaring krijgen in het MTB-circuit. Ook de clinic's geven nu resultaat. Een helling waar we eerst niet op of af konden gaat nu vaak (niet alle dus) zonder te stoppen.  Alweer een goede voorbereiding op Duchenne Heroes. Stapje voor stapje komen we zo dichterbij ons doel. In een nieuwsbrief van Duchenne Heroes lezen we dat we op de tweede plaats staan voor wat we per teamlid bijeen gebracht hebben. Tot nu toe net iets meer dan 4000 Euro per persoon!

7 mei
We fietsen vandaag
het inmiddels vertrouwd geworden rondje Rooi. We fietsen vanuit huis 4 km om op de route te komen en fietsen dan 25 km over een leuk en afwisselend parcours met veel singletracks en krappe bochten. Net voorbij het verste punt fietst Vincent over een tak die heel zijn achter derailleur verbuigt. Einde fietstocht. Jeannette fietst naar huis en haalt Vincent met de auto weer op. Fiets schoonmaken en meteen maar weer naar Empella. Gelukkig kan ie morgen nog gemaakt worden zodat we zondag gewoon weer kunnen fietsen.
2 mei
Gisteren 20 km minder gefietst dan gepland, dan vandaag maar weer op de fiets. Het weer is niet echt goed, als we wegrijden regent het maar daar laten we ons niet door weerhouden. We fietsen vandaag een combi van de route van Margraten en die van Valkenburg. In totaal is het 43 km met 620 hoogtemeters. Ondanks een paar pittige klimmetjes is de rest van de route prima te doen terwijl deze routes toch als zwaar staan aangegeven. Het vele trainen van de afgelopen maanden begint nu duidelijk zijn vruchten af te werpen.
Klik op foto's en films in het linkermenu voor een aantal foto's van het afgelopen weekend.
1 mei
Vandaag, 1 mei, is het zover. We staan aan de start van de Shimano fiets challenge. Vooraf nog even kennis gemaakt met een aantal collega Heroes en natuurlijk even langs geweest bij de stand van Duchenne Heroes. Vanaf de 1e meter moeten we flink aan de bak. We klimmen meteen tegen de Vaalserberg omhoog. Op het eerste bospad is er een enorme opstopping doordat iedereen over een grote omgevallen boom heen moet klimmen. Dat valt niet mee met je fiets op je nek. Het parcours is erg afwisselend. Constante factor is dat het zwaar is. Geen enkele meter is vlak. Soms volgen we een bestaande mtb route maar vaak ook gaan we door delen van het bos die vandaag speciaal voor deze tocht zijn opengesteld. Na ruim 3 uur fietsen komen we op de splitsing van de 40 en 60 km. We kunnen de route van de 60 km niet op. Er blijken heel erg veel pijlen weggehaald te zijn, zelfs zoveel dat iedereen verplicht is om op dit punt weer richting Vaals te fietsen en na 40 km te finishen. Erg jammer. Ondanks de zware tocht hadden we toch graag de 60 km vol gemaakt. Vandaag een record aantal hoogtemeters overwonnen; 860 m. Dat gaat de goeie kant op maar met de wetenschap dat dag 2 van Duchenne Heroes 2400 hoogte meters kent zullen we hier nog wat training voor nodig hebben.
30 april
We zijn voor een lang weekend in Zuid-Limburg. Op Koninginnedag fietsen we voor het eerst in het Zuid-Limburgse land. We hebben nieuwe pedalen en die hebben nog wat afstelling nodig. Na een paar keer letterlijk te zijn omgevallen staan ze eindelijk goed afgesteld. We fietsen een route in de buurt van Meerssen. Er zitten een aantal pittige klimmetjes in maar verder is het een route die prima te doen is. In 30 km nemen we 460 hoogte meters. Al met al een leuke training met het oog op morgen. Dan fietsen we de Shimano fiets challenge, een toertocht van 60 km.
24 april
Vandaag hebben we weer een MTB clinic gevolgd. Dit keer op de Veluwe met professionele instructeurs. Met 2 instructeurs op een groep van 10 personen krijgen we allemaal voldoende aandacht. De clinic verloopt heel anders dan die van vorige week. We oefenen vandaag veel technische vaardigheden. We beginnen met het springen over takken en bomen. Uiteindelijk kunnen we springen met twee wielen los van de grond. Nooit gedacht dat we dat zo snel zouden leren. We oefenen hoe we het beste kunnen afdalen en klimmen. Ook als er obstakels op je pad liggen. De techniek om door mul zand te fietsen komt ook aan bod, komt goed van pas met het droge weer van de laatste tijd. Na 4,5 uur zijn we weer terug bij ons beginpunt. Daar krijgen we nog een uitgebreide uitleg over het onderhoud van je fiets, ook dat was erg leerzaam.
We hebben vandaag weer heel erg veel geleerd. De wandelaars worden nu steeds meer mountainbikers. Klik
hier voor foto's van de clinic.
18 april
Vandaag hebben deelgenomen aan een MTB clinic gegeven door Nederlands kampioen Thijs Al. Om 10 uur zaten we met hem en 17 andere deelnemers op het terras van een restaurant in Amerongen om onszelf aan elkaar voor te stellen en de clinic door te nemen. Na een kwartiertje lopen we richting fietsen. Thijs geeft meteen nog wat uitleg over bandenspanning, manier van je stuur vasthouden en hoe te remmen. Tijdens het mountainbiken mag je bijna alleen remmen met je voorrem. Na een paar kilometer volgt er meteen een technische afdaling met veel kuilen, boomstronken, bomen en korte bochtjes. We fietsen het stuk wel een keer of vijf. Thijs geeft steeds nieuwe aanwijzingen en uiteindelijk gaan we al met een redelijke vaart en toch de fiets onder controle naar beneden. Er volgen nog wat klimaanwijzingen en we oefenen een bocht nemen in het losse zand. Hier komt ons motor rijbewijs nog van pas, ook met mountainbiken is het belangrijk om goed door de bocht te kijken. Op de één of andere manier lijkt dat met motorrijden toch makkelijker dan hier. Bijna aan het einde van de route is er nog een leuke trainingsplek: de kuil! Het is een soort van gat met een diepte van ongeveer 5 a 6 meter en een breedte van 40 meter. Hier lopen 4 verschillende paden doorheen die eerste steil naar beneden gaan en direct daarna weer steil omhoog. We beginnen met de makkelijkste, gewoon rechtdoor. Daarna proberen we die met een bochtje. Na een keer of 10 proberen hebben we die ook redelijk onder de knie. Jeannette waagt zich niet aan de moeilijkste met allerlei boomwortels net op het punt waar je steeds bijna stil valt. Nog een paar kilometer terugfietsen en de clinic zit er weer op. We praten nog even na met Thijs en rijden weer naar Keldonk.

17 april
Vandaag rondje Veluwezoom gedaan. Vanmorgen naar Rheden op de Veluwe gereden. Daar zijn we ons rondje Veluwezoom gestart. Het rondje is 50 km lang en bevat behoorlijk wat beklimmingen en technische stukken. Het gaat ons allemaal goed af en bij terugkomst zijn we niet al te moe. Gelukkig maar, de afstand moet nog met 100% worden verhoogd en dat 7 dagen lang maar ... we gaan de goeie kant op.

14 april
Er komen steeds meer sponsors bij. Uit Keldonk hebben we bijna alle bedrijven nu benaderd. We wisten niet dat er zoveel ondernemers in ons kleine dorp waren. Een compliment voor alle bedrijven die ons zo royaal steunen. We Gaan nu buiten het dorp op zoek naar sponsoren. Kijk eens op de site met sponsors. Een geweldig rijtje.
Morgen 15 april komen we in het Brabants Dagblad staan. Dirk van Hunsel, verslaggever Uden/Veghel, is afgelopen maandag op bezoek geweest met een fotograaf. We hebben met hem een gezellig uurtje zitten kletsen.
13 april
Het gaat helemaal goed met ons. De trainingsintensiteit wordt langzaam opgevoerd en ook het sponsorbedrag gaat gestaag omhoog.
We hebben nu ook een hyves actie. Sams4sam.
Ken jij iemand die Sam heet? Stuur die dan naar de hyves pagina van Sam. Hij wil zoveel mogelijk vrienden zien te vinden die ook Sam heten. Kijk op
http://sams4sam.hyves.nl en stuur alle Sams naar onze Sam.


8 april
Hoera!!! Juich, spring.
Sam, het minimale sponsorbedrag is binnen. We gaan voor je fietsen jongen.
Precies 24 dagen na de eerste gift hebben we € 5.000,- bij elkaar gebracht voor Duchenne. Wij zijn er actief in, maar de gevers zijn ook zeer royaal. Onze dank hiervoor.
MAAR we gaan door, ons shirt is nog niet vol en proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Duchenne.
5 april
Vandaag staat ook het verhaal van Sam op onze website

Geschreven door de ouders van Sam.
Onze Sam is een lekker eigenwijs, maar goedlachs ventje. Altijd geweest! Hij wordt 19 juli 2010 8 jaar. Zijn grote hobby is fietsen, evenals het door de tuin crossen op zijn traptractor. Nú kan hij het nog, over een paar jaar niet meer... Sam z'n verhaal begint op heel jonge ... Klik
hier voor het hele verhaal.
Klik hier voor vergroting.4 april
Vanmorgen toch weer vroeg uit de veren ondanks het verjaardagsfeestje van Vincent. Op naar de hel van de peel. Zo wordt de MTB-tocht van Westerbeek genoemd. 50 km ploeteren door de modder. Wel leuk. Ook het sponsor bedrag is weer omhoog gegaan. We hebben bijna onze startbewijzen te pakken. Op het kaartje is de gps route van Westerbeek te zien.
2 april
Vanmorgen hebben we een interview gehad met een verslaggever van De Koerier. Hier komen we waarschijnlijk komende week met een artikel in te staan. Publiciteit doet ons en Duchenne goed. Bedrijven en mensen zijn dan al op de hoogte van ons voornemen. Als we dan ergens binnenkomen hoeven we niet alles uit te leggen. We denken ook nog aan ludieke acties van bedrijven of verenigingen. De sponsoring loopt de laatste dagen erg goed. Ons doel is om fietsshirt en -broek vol te krijgen met logo's van Keldonkse bedrijven en dat gaat al heel erg de goede kant op, er zijn nog een paar plekken vrij.
30 maart
Het begint allemaal een beetje te wennen: sponsors zoeken, trainen, website aanpassen, sponsors zoeken en weer trainen. Trainen doen we nu 3 x per week. Alles wordt dan steeds zo snel mogelijk door Vincent op de website verwerkt. Het kost allemaal best veel tijd maar het levert ook veel positieve energie op. Het is geweldig hoe enthousiast iedereen reageert en ons op allerlei manieren steunt.
26 maart
Het nieuwe gastenboek is vandaag in werking gesteld.
25 maart
We zijn nu net 10 dagen bezig om geld te werven en staan nu op 1700 euro. Deze week moeten we rust houden volgens het trainingsschema. Volgende week mogen we weer aan de bak.
21 maart
Vandaag de 55 km toertocht in Boxmeer gereden. Alweer een afstandrecord vandaag. Omdat het vannacht flink heeft geregend is het een modderig parcours. Bij terugkomst zitten we dan ook van top tot teen onder de modder. Vincent heeft in het laatste deel nog een lekke band en maakt er noodgedwongen gedeeltelijk een wandeltocht van.
20 maart
De grens van 1.000 euro sponsorgeld hebben we vandaag behaald. Dit is voor een deel op basis van toezeggingen die nog niet officieel in de sponsorstand zijn verwerkt. Het persbericht is vandaag ook op kliknieuws.nl te lezen.

19 maart
Vandaag hebben ook de eerste bedrijven hun medewerking toegezegd. We hebben een gouden en een bronzen sponsor en ook onze eerste shirtsponsor. Klik op sponsors om te zien welke bedrijven meewerken aan sponsoring. We staan in het Gemerts Nieuwsblad en in de Stadskrant.
18 maart
Ons persbericht is geplaatst in de Erpse Krant.
Het begin is gemaakt met de particuliere sponsors.
16 maart
Gastenboek geplaatst
15 maart
Het eerste sponsorgeld is binnen. Zie sponsor stand.
14 maart
Voor de eerste keer een MTB toertocht gefietst in Veldhoven. Wij in onze eigen fietskleding, de rest bijna allemaal in gesponsorde fel gekleurde kleding. Hier moeten we dus nog iets aan doen. We worden veel voorbij gefietst. Wij gingen gemiddeld 18 km per uur over de 42 km.
We staan op www.keldonk.nl
13 maart
De afgelopen dagen hebben we de eerste contacten gelegd met bedrijven die ons willen gaan sponsoren. Vandaag ook ons eerste spaarpotje op de toonbank van Bikers in Heeswijk mogen zetten.
We hebben een persbericht geschreven over onze deelname aan Duchenne Heroes en het goede doel wat daarbij hoort. De persberichten zijn net verzonden naar allerlei regionale dagbladen en websites. Afwachten wat er deze week allemaal wordt geplaatst.
Het belangrijkste van vandaag was toch wel dat we kennis hebben gemaakt met Sam. Hét boegbeeld van onze deelname aan Duchenne Heroes. Sam is een vrolijke jongen van ruim 7 jaar oud. Op dit moment merkt hij zelf nog niet zo heel veel van zijn ziekte. Gelukkig maar. We hopen dat het nog lang duurt voordat het echt merkbaar wordt dat hij anders is dan zijn vriendjes. We hebben foto's gemaakt van onszelf met Sam. Erg leuk.
8 maart
Snel even een website gemaakt. Moet natuurlijk nog veel beter.
6 maart 2010
We zijn naar de 1e bijeenkomst geweest van de Duchenne Heroes in Maarsbergen. Hierin is uitleg gegeven over de tocht en sponsor mogelijkheden. Leuk om andere deelnemers te ontmoeten.1 maart 2010. We hebben ons ingeschreven voor de Duchenne Heroes. Wat zal ons te wachten staan? We hebben de hele site door genomen. Nadat we ingeschreven waren kregen we meteen een mail met verdere informatie en een inlogcode. 's Avonds werden we door Marc van Duchenne Heroes gebeld.
28 februari 2010
Naar de fiets- en wandelbeurs geweest. Lezingen gevolgd van Frank van Rijn en Marco Meijerink. We kwamen bij de stand van Duchenne Heroes en raakten aan de praat. We zijn enthousiast geworden om een keer mee te doen aan de monster mountainbike tocht en het bijeen sprokkelen van het benodigde sponsorgeld.